Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Szolgálati helyőrség: közvetítésünkkel mobilklíma érkezett Miskolcra is!


A fotó csak nemrég készült, a klíma szerencsére hamarabb érkezett, épp időben, hogy az utolsó kánikulai napokat enyhítse Miskolc 3. őrhelyen! 

Szolgálati helyőrség: közvetítésünkkel mobilklíma érkezett Miskolcra is!

Előzmény: 2021. június 29-én fordult hozzánk tagtársunk, miután meglátta a Szolgálati helyőrség felhívását (a cikk végén). Mint írta:

Örömmel látom vagyis szereztem tudomást a minap, hogy valaki azért próbál a dolgozók érdekében is eljárni. Évek óta szakszervezeti tag vagyok önöknél. A problémám vagyis a társaimmal problémánk a következő lenne. Miskolc Tiszai pu. Hármas számú őrhelyén teljesítünk szolgálatot Tolatásvezetőként. Évek óta jeleztük a főnökség felé ,hogy a nyári nagy melegben az őrhelyen nem lehet megmaradni olyan hőség van. Főleg délutáni órákban amikor a nap oda fordul. Tudniillik az őrhely körbe van ablakokkal. Amiből egy nyíló van csak tehát megreked bent a levegő és nem ritka bent a 35 plusz fok.. tolatási szünetekben sokszor jól esne a vágányok közül bemenni a hűvös szolgálati helyre. Már szinte minden őrhelyen van klíma csak pont nálunk, akiknek a legnagyobb szüksége lenne rá azoknak nincs. A 21. században már nem gondolnám ,hogy olyan nagy gondot jelenthet egy légkondicionáló berendezés beszerelése. Ez ügyben szeretném a segítségüket kérni. Köszönöm előre is.

Mutasd a Munkahelyed!-kampány: Mi is az a szolgálatihelyőrség?

Feltérképezzük, a hálózaton hol van szükség intézkedésre, egyeztetésre, hogy a munkakörülményeket közösen mielőbb jobbá tehessük, javítsunk rajtuk!

Számos esetben kérik segítségünket tagtársaink a munkakörülmények javítása érdekében (hiányzó mikró, rossz szék, nem megfelelő világítás, stb.), melyekre közreműködésünknek köszönhetően, a szolgálati vezető bevonásával rövid időn belül megoldást találunk.

Az elmúlt időszakban a járványügyi intézkedések miatt a személyes látogatásra csak kivételes esetben kerülhetett sor, azonban a korlátozó intézkedések folyamatos feloldása ismételten lehetővé teszi számunkra a személyes megjelenést a szolgálati helyeken. Most feltérképezzük, hol van szükség intézkedésre, egyeztetésre, hogy a munkakörülményeket közösen mielőbb jobbá tehessük, javítsunk azokon!

Kérjük, hogy a "Mutasd a munkahelyed!" kampány keretében a szolgalatihelyorseg@vdszsz.hu e-mail címen az elérhetőségetek megadásával jelezzétek nekünk, hol milyen intézkedésekre van szükség, hová menjünk személyesen bejárásra.

Keressetek minket bátran!