Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Ügyészség: Bíróság elé állt az őrjöngő bliccelő


Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és testi sértéssel vádolja a férfit, és gyorsított eljárásban csütörtökön állította a Nyíregyházi Járásbíróság elé.

Ügyészség: Bíróság elé állt az őrjöngő bliccelő

A 32 éves ukrán férfi 2021. február 16-án szállt fel a Nyíregyházáról Füzesabonyba közlekedő vonatra, azonban a jegyét csak az első megállóig, Nyírtelekig váltotta meg. A jegyvizsgáló a menetjegy ellenőrzésekor felhívta a férfi figyelmét, hogy a következő állomásnál a vonatról le kell szállnia.

Ez nem történt meg, ezért Görögszálláson leszállította, azonban a vonat indulását megelőzően az ukrán férfi visszaugrott az első kocsiba. Ekkor a jegyvizsgáló ismét leszállásra szólította fel, de a férfi ellenkezett, ezért a mozdonyvezetővel közösen próbálták rábírni a férfit a leszállásra.

Az ukrán férfi ekkor ököllel arcon ütötte a mozdonyvezetőt, és egy közelben álló utast is gyomorszájon vágott. A férfi ezután az előle menekülő jegyvizsgáló hölgy után futott, aki lezárta maga mögött a szakaszkocsi ajtaját, de a férfi könyökkel az azon lévő üveget beütötte.
Erre a mozdonyvezető is menekülni kezdett az őrjöngő vádlott elől, a vezető fülkébe zárkózott, és elindította a vonatot. Az ukrán férfi őt is követte, dörömbölt az ajtón, de oda már nem tudott bejutni. Az értesített rendőrök Rakamaz állomáson leszállították a vonatról, és őrizetbe vették – tájékoztatott dr. Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

(szon.hu)