Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Reagált a MÁV vezérigazgatója megkeresésünkre, a későbbiekben nem csak az applikációban lesz elérhető a vállalati országbérlet


Szakszervezetünk ugyanis ismételten szorgalmazta, hogy az igényjogosultak számára alakítsák ki a papír alapon, illetve az üszi-k bevonásával történő igénylés lehetőségét, és a fizikai formátumban kiállított vállalati bérlet létrehozását.

Dr. Pafféri Zoltán arról tájékoztatta szakszervezetünket, hogy tekintettel a rendelkezésre álló időre, a munkáltató jelenleg a MÁV-applikáción keresztül tudja csak biztosítani a munkáltató az éves közlekedési bérlethez a hozzáférést. Ugyanakkor válaszában tájékoztatott arról, hogy

az Építési és Közlekedési Minisztériumban és a MÁV-VOLÁN-csoportban is egyaránt azon dolgoznak munkatársaink, hogy a jogszabályi és technológiai környezetet egyaránt alkalmassá tegyük egy költséghatékonyabb és mindenki számára választási lehetőséget biztosító megoldás kialakítására. 

Kijelentette a munkáltató, hogy a feladatot magas prioritással kezelik, és a kezdeményezést jelezték a tulajdonosi jogokat gyakorló minisztériumot felé is.

Ismeretes: 2023. szeptember 1-jétől a GYSEV Zrt., a MÁV FKG Kft., a MÁV KFV Kft., a MÁV Rail Tours Kft., a MÁV Szolgáltató Központ Zrt., a MÁV VAGON Kft., a MÁV Zrt., a MÁV-HÉV Zrt., a MÁV-START Zrt., a VOLÁNBUSZ Zrt. és a Záhony-Port Zrt. munkavállalói jogosulttá váltak a VOLÁNBUSZ Zrt., a MÁV-START Zrt., a MÁV-HÉV Zrt. és a GYSEV Zrt. járatain éves érvényességű, díjmentes közlekedési vállalati országbérlet vásárlására 1250 forint adminisztrációs költség megfizetése ellenében. A közlekedési országbérlet azonban jelenleg csak a MÁV applikáción keresztül a munkáltató által a munkavállaló részére biztosított egyedi kód megadásával vásárolható csak meg, emiatt fordultunk a MÁV és a MÁV-Start vezérigazgatójához.