Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Vállalati országbérlet: kezdeményeztük a papír vagy plasztikkártya alapú bérlet létrehozását!


Amint az általában minden intézkedéssel kapcsolatban elmondható, a bevezetést követően derülnek ki annak hiányosságai, gyermekbetegségei. A vállalati országbérlet sem kivétel ez alól. Mózes Tibor, a VDSzSz Szolidaritás ügyvezető alelnöke Dr. Pafféri Zoltánhoz, a MÁV vezérigazgatójához és Dr. Mosóczi Lászlóhoz, a MÁV-Start vezérigazgatójához fordult a tagtársaink által jelzett problémával.

A munkavállalók által várva várt vállalati országbérlet bevezetését követően már több fórumon, több módon jeleztük, hogy a munkavállalók számára megnyitott lehetőséggel, a kívánt technikai feltételek hiánya miatt, nem minden - az új lehetőség igénybevételében érdekelt - munkavállaló tud élni, a regisztrációhoz szükséges app kezeléséhez nélkülözhetetlen okostelefon hiánya miatt. A regisztráció menetével kapcsolatban megküldött tájékoztatóból kitűnik, hogy az sem jelent megoldást, ha kollega, családtag rendelkezik ilyen készülékkel, hiszen a regisztrációt követően az e-bérletet kell felmutatni az utazás megkezdésekor, annak letöltésére, papír alapon történő kinyomtatására nincs lehetőség.

Az idő előrehaladtával szakszervezetünk egyre több aggódó hangú megkeresést kap a lehetőség igénybevételétől elzártak részéről. Éppen ezért ismételten szorgalmaztuk, hogy az igényjogosultak számára alakítsák ki a papír alapon, illetve az üszi-k segítségével történő igénylés lehetőségét (mint a SZÉP–kártyára utalásról való nyilatkoztatás esetében) és a fizikai formátumban kiállított vállalati bérlet létrehozását.