Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Évvégi kifizetés: A lojalitási juttatás júliusi kifizetésen felül megmaradt összege bruttó 180.000 forinttal egészül ki december 22-ig a MÁV-Volán csoportnál


Idén júliusban egyösszegű kifizetésre került sor (választástól függően bankszámlára vagy SZÉP-kártyára érkezett): a hároméves bérmegállapodás értelmében járó évvégi lojalitási juttatás egy részét előrehozva kapták meg a vasutasok, december helyett július végén. A fennmaradó összeg decemberi kifizetése természetesen nem volt kérdéses, mi viszont azon voltunk, hogy  a munkavállalók - a júliusi kifizetéstől függetlenül - ezen felül kapjanak decemberben, ez hosszas egyeztetési folyamat eredményeképp a december 12-i CSÉT-ülésen vált végül valóra. 

Évvégi kifizetés: A lojalitási juttatás júliusi kifizetésen felül megmaradt összege bruttó 180.000 forinttal egészül ki december 22-ig a MÁV-Volán csoportnál

Ahogy azt korábban jeleztük, az egyeztetések a MÁV-Volán csoport tulajdonosi struktúrájának utóbbi hetekben történt változása miatt húzódtak el ennyire. Mint írtuk, emiatt a megállapodást követően kevés idő - mindössze pár nap - maradhat az évvégi kifizetéssel kapcsolatos nyilatkoztatásra, ezért javasoltuk, hogy előzetesen mindenki készítse elő az októberi bérértesítőn szereplő egyedi azonosítót, vagy ha az nincs meg, még időben kérje el az ügyfélszolgálattól!

A munkavállalók júliusban eldönthették, hogy a készpénzes kifizetést vagy az összeg SZÉP Kártya Szálláshely alszámlára való utalását választják. 

Most szintén eldönthetik a munkavállalók, hogy a készpénzes kifizetést vagy az összeg SZÉP kártyára utalását választják. Ha nem nyilatkozol, akkor a munkáltató a nettó érték átutalásáról intézkedik! 

Nyilatkozni 2022. december 15-én éjfélig lehet a törzsszám és az egyedi azonosító megadásával az alább linken:

https://kerdoiv.mavcsoport.hu/nyilatkozat

Ezen felül a későbbiekben alanyi jogon az esetleges decemberi bérmegtakarítást is kifizetik a munkáltatók, melynek mértéke vállalatonként változó lehet: ennek kifizetése valamivel későbbre várható. A CSÉT-ülésen az egészségpénztári megállapodást jövő év végéig hosszabbították meg a felek.