Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Bruttó 230 ezer forint egyösszegű kifizetés érkezik július végéig!


Az évvégi lojalitási juttatás egy részét december helyett július végén fizetik ki a MÁV-Volán csoport munkáltatói. Ennek során a munkavállaló eldöntheti, hogy a készpénzes kifizetést (bruttó 230.000 Ft) vagy az összeg SZÉP Kártya Szálláshely alszámlára való utalását választja, utóbbi esetben nettó 203 ezer Ft érkezik az alszámlára. (A hároméves bérmegállapodás értelmében a lojalitási juttatás kifizetése kizárólag készpénzben történhet, így ez a konstrukció kedvezőbb annál. A SZÉP-Kártya alszámlái továbbra is átjárhatóak.) Évvégén a lojalitási juttatás fennmaradó összegén felül a bérmegtakarítás összegét szintén megkapják a vasutasok, az évközben felszabaduló pénzösszegek felhasználásáról a szakszervezetekkel kell megállapodni. A felek vállalták, hogy a MÁV-Startnál a foglalkozás-politikai megállapodást július végéig megkötik a MÁV Zrt. foglalkoztatás-politikai megállapodásával azonos tartalommal.

Bruttó 230 ezer forint egyösszegű kifizetés érkezik július végéig!

A háború árát nem lehet a vasutasokkal megfizettetni!

Természetesen, a küldöttgyűlési határozattal összhangban további vasutas jövedelem-emelést tűztünk ki célul: Halasi Zoltán, a VDSzSz Szolidaritás elnöke többek között ezért kezdeményezte Fónagy János parlamenti államtitkárnál a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fórumának (KVKF) mielőbbi összehívását, mivel az eddig elért kereseti pozíció-javulás hétről-hétre erodálódik, a bérek vásárlóértéke romlik!

Szakszervezetünk 2022. május 11-én megtartott XXIII. Küldöttgyűlésén a legmagasabb szintű döntéshozó testületünk az alábbi határozatot fogadta el a Debreceni területi részküldöttgyűlés kezdeményezése nyomán: 

A VDSzSz Szolidaritás Elnöksége mielőbb kezdeményezzen felülvizsgálatot a MÁV-Volán-csoportnál a három éves bérmegállapodással kapcsolatban a megváltozott gazdasági körülményekre, illetve az infláció magas mértékére való tekintettel.