Nálunk minden
a vasutasokról szól!

A KVKF mielőbbi összehívását kezdeményeztük a vasutas reálbérek megőrzése érdekében!


Halasi Zoltán, a VDSzSz Szolidaritás elnöke Fónagy János parlamenti államtitkárnál kezdeményezte a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fórumának (KVKF) mielőbbi összehívását, mivel az eddig elért kereseti pozíció-javulás hétről-hétre erodálódik, a bérek vásárlóértéke romlik!

A KVKF mielőbbi összehívását kezdeményeztük a vasutas reálbérek megőrzése érdekében!

Halasi Zoltán, a VDSzSz Szolidaritás elnöke levelében többek között emlékeztetett arra, hogy Fónagy Jánosnak fontos szerepe volt a 2018-ban létrejött KVKF megalakulásában, ez a Testület azóta is betölti az alapításkor meghatározott funkcióját. A háromoldalú egyeztetések eredményeként a Fórum által képviselt valamennyi közszolgáltató vállalatra érvényes megállapodás, illetve egyes alágazatokat érintú alku egyaránt lehetséges volt.

A VDSzSz Szolidaritás elnöke rámutatott arra is, hogy

a munkavállalók többségét, így az általunk képviselt vasutas tagjainkat a fogyasztói árak emelkedése elsősorban az élelmiszerárakon, a szolgáltatások díjain, és jellemzően a nem tartós fogyasztási cikkek áremelkedésén keresztül érik. Az eddig elért kereseti pozíció javulás hétről-hétre erodálódik, a bérek vásárlóértéke romlik. Az a határozott álláspontunk, hogy a háború árát nem lehet a magyar munkavállalókkal, a magyar vasutasokkal megfizettetni! Ennek megelőzése céljából kezdeményezem Tisztelt Államtitkár Úrnál a KVKF mielőbbi összehívását a vasutas reálbérek megőrzése érdekében.

Ismeretes, szakszervezetünk május 11-én megtartott XXIII. Küldöttgyűlésén a legmagasabb szintű döntéshozó testületünk az alábbi határozatot fogadta el a Debreceni területi részküldöttgyűlés kezdeményezése nyomán: 

A VDSzSz Szolidaritás Elnöksége mielőbb kezdeményezzen felülvizsgálatot a MÁV-Volán-csoportnál a három éves bérmegállapodással kapcsolatban a megváltozott gazdasági körülményekre, illetve az infláció magas mértékére való tekintettel.