Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Évvégi kifizetés: a munkáltató támogatja a VDSzSz Szolidaritás javaslatát, szabadon választható lesz a kifizetés mikéntje!


Mint arról korábban beszámoltunk, szakszervezetünk kezdeményezte, hogy a 2021-2023 évekre szóló jövedelempolitikai intézkedésekről kötött megállapodás alapján az évvégén a munkavállalók részére kifizetésre kerülő lojalitási juttatás – a tavaly évvégi kifizetéshez hasonlóan – a munkavállalók erre irányuló nyilatkozatai alapján választható formában valósuljon meg, így megadva a lehetőséget az idei évre vonatkozó kedvező járulékszabályok érvényesítésére.

Évvégi kifizetés: a munkáltató támogatja a VDSzSz Szolidaritás javaslatát, szabadon választható lesz a kifizetés mikéntje!

Korábban javasoltuk, hogy a munkavállalók szabadon választhassanak

  • a teljes összeg SZÉP-Kártyára történő utalása
  • az összeg felének SZÉP-Kártyára, másik felének készpénzben történő utalása
  • a teljes összeg készpénzben történő felvétele között (ez értelemszerűen a megállapodásból fakad)

A munkáltató javaslatunkat támogatva vállalta, hogy

  • a teljes összeget készpénzben kérő munkavállalók esetében bruttó 300.000 forintot (nettó 199.500 Ft) a munkáltató utal át a bankszámlára, ez az alapeset, erről NEM KELL nyilatkozni.
  • a teljes összeget SZÉP-Kártyára kérő munkavállalók esetében a Vendéglátás alszámlát nettó 165.000 forinttal tölti fel a munkáltató, nettó 135.000 forintot pedig a Szállás alszámlára utal. (Ha ezt választod, arról NYILATKOZNI KELL!)
  • a juttatást osztottan, bankszámlára (készpénz) és Szép-kártyára kérő munkavállalók esetében a munkáltató nettó 165.000 forinttal feltölti Vendéglátás alszámlát, a fennmaradó részt, bruttó 135.000 forintot (nettó 89.775 Ft) pedig a bankszámlára átutal. (Ha ezt választod, arról NYILATKOZNI KELL!)

Elkerülendő a tavaly évvégi feszített tempójú nyilatkoztatást és a nyilatkozatok feldolgozását, a VDSzSz Szolidaritás korábban javasolta, hogy a kifizetéssel kapcsolatos adminisztratív tevékenységeket mielőbb kezdjék meg a munkáltatók. Információink szerint a kifizetésre 2021. december 15-ig kerítenek sort a MÁV-csoport munkáltatói.

A teljes összeget SZÉP-Kártyára kérő (Vendéglátás és Szállás zseb) munkavállalóknak, valamint a juttatást osztottan (készpénz és SZÉP-kártya) kérő munkavállalóknak kell nyilatkozniuk. Ha nem nyilatkozol, akkor a teljes összeget - nettó 199.500 forintot - készpénzként utal át bankszámládra a munkáltató. 

Nyilatkozni 2021. november 10. és 2021. november 25. között a https://kerdoiv.mavcsoport.hu/nyilatkozat oldalon elérhető és elektronikusan leadott nyilatkozatod alapján kerülhet sor. Az elektronikus felületen lehetőség van a nyilatkozat határidőn belüli módosítására, törlésére.
A nyilatkozattételhez szükség van a törzsszámra és a 2021. október havi bérjegyzéken szereplő egyéni kódra. Amennyiben az elektronikus nyilatkozat leadásához segítségre van szükséged, fordulj a Humán Ügyfélszolgálati iroda munkatársaihoz.

Ehhez kapcsolódó hír, hogy a november 8-i közlönyben megjelent rendeletmódosítással 2022. szeptember végéig továbbra is lehet bármely alszámláról bármely célra költeni!