Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Bér2021: a vasutasok eddig türelmesek voltak!


Most, a veszélyhelyzet lazításával azonnal meg kell kezdeni az érdemi bértárgyalásokat! 

Bér2021: a vasutasok eddig türelmesek voltak!

Információink szerint a MÁV-Volán csoport bérfejlesztésének mértékét is meghatározó Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fóruma (KVKF) következő ülésére az április 19-i héten kerülhet sor, mivel a MÁV Zrt. új vezetése részéről delegált két tisztségviselő csak nemrég foglalta el helyét a KVKF munkáltatói oldalát képviselő STRATOSZ-ban. Ezzel értesülésünk szerint elhárult minden akadály az érdemi tárgyalások megkezdése elől. 

Ismeretes: a bértárgyalások megkezdését a három meghatározó vasutas szakszervezet közösen kezdeményezte. Ezt követően a bértárgyalások mielőbbi megkezdése érdekében Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterhez fordult Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke és Halasi Zoltán, a VDSzSz Szolidaritás elnöke.

A megkeresésre adott válaszában türelmet kért a kormányoldal a COVID-19 járvánnyal összefüggésben elrendelt korlátozó intézkedések miatt a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fóruma (KVKF)

személyes részvételű, vagy elektronikus úton történő összehívására

- így fogalmazott Fónagy János, nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár Halasi Zoltán, a VDSzSz Szolidaritás elnöke részére írt válaszában. Emiatt (is) elengedhetetlennek tartottuk, hogy a SZÉP Kártya Vendéglátás alszámláját húsvétig töltse fel a munkáltató!