Nálunk minden
a vasutasokról szól!

BÉR2021: A bértárgyalások mielőbbi megkezdése érdekében a miniszter intézkedését sürgettük!


Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterhez fordult Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke és Halasi Zoltán, a VDSzSz Szolidaritás elnöke.

BÉR2021: A bértárgyalások mielőbbi megkezdése érdekében a miniszter intézkedését sürgettük!

A levél felhívta a miniszter figyelmét: a gazdaság sikeres újraindítása érdekében elkerülhetetlen, hogy a közszolgáltatások területén a foglalkoztatás feltételei javuljanak, a jövedelmek tovább növekedjenek, illetve hogy a munkabéke továbbra is biztosított legyen. Ehhez elengedhetetlen, hogy a Kormány – mint tulajdonos – a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fóruma (KVKF) keretében, az érintett munkáltatók (STRATOSZ) bevonásával, kezdje meg a bértárgyalásokat a munkavállalói érdekképviseletekkel.

A két érdekképviselet egyúttal emlékeztette a minisztert arra, hogy az elmúlt években a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fóruma (KVKF) volt a közüzemi szféra területén a béralku elsődleges színtere. Ennek megfelelően került sor a 2017-2019. évi hároméves megállapodás megkötésére, ami azon túl, hogy a jövedelmek érezhető emelését biztosította, azt is igazolta, hogy szükség van a középszintű háromoldalú szociális párbeszéd intézményes működtetésére.

A két érdekképviselet vezetője a miniszter intézkedését kérte a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fórumának (KVKF) mielőbbi összehívása érdekében.

Letölthető dokumentumok:

KVKF_levél_miniszter asszony_2021_bér.pdf