Nálunk minden
a vasutasokról szól!

TicketChecker: a szolgálati telefonokon futó "Launcher" miatt más hasznos funkciók és programok korlátozottan használhatók, a munkáltatóhoz fordultunk!


Például a Beállítások menü nem érhető el, emiatt nem lehet kikapcsolni az akkumulátorhasználat optimalizálást a TicketChecker és az EVTK appok esetében, ami miatt utóbbiak működése bizonytalanná válhat. Jegyvizsgálói munkakörcsaládban dolgozó tagtársainktól újabb észrevételeket kaptunk a szolgálati okostelefonokkal kapcsolatban. Dr. Gönczi Tamás, a VDSzSz Szolidaritás Startos társasági vezető ügyvivője Ughy Kálmánhoz, a MÁV-START üzemeltetési igazgatójához fordult.

TicketChecker: a szolgálati telefonokon futó

A szolgálati telefonokon futó "Launcher" program miatt más hasznos funkciók és programok korlátozottan használhatók. 
2019-ben a TicketCheckerben egy fejlesztésre került sor, ennek következtében a program képes ellenőrizni, hogy az Airwatch rajta van-e a telefonon. Erre a fejlesztésre éppen azért volt szükség, hogy a Launchert el lehessen távolítani a telefonokról az Airwatch letörlése nélkül. Tagtársaink szerint a Launcher programot célszerű lenne törölni a telefonokról.
Szintén jelezték, hogy a TicketChecker integrált menetrendi keresője a jegyvizsgálók körében népszerű volt: a találati listájában a szokásos menetrendi adatokon kívül a vonatok aktuális és korábbi személyzetének telefonszáma valamint a kocsiösszeállítás is közvetlenül elérhető volt. Az ezt kiváltó MÁV aplikáció ezeket nem tudja, így a jegyvizsgálók és a pénztárosok kénytelenek mindkét applikációt használni, ha olyan vonat személyzetét szeretnék felhívni, melnyek nem tudják a vonatszámát. A vonatösszeállításról szóló tájékoztatással is ez a helyzet.

A TicketCheckerbe integrált menetrendi kereső tagtársaink szerint jól bevált, és kifejezetten hasznos volt a munkavégzés során: többek között megkönnyítette az információszolgáltatást, továbbá (a párhuzamosan végezhető jegynyomtatás és a menetrendi keresés révén gyorsította és hatékonyabbá tette a jegykiadást is. Ezt a funkciót kiemelten fontosnak tartjuk visszatenni a TicketCheckerbe.

Letölthető dokumentumok:

SKM_C25821031711090.pdf