Nálunk minden
a vasutasokról szól!

TICKET CHECKER: visszalépést hozott a "fejlesztés"


A VDSzSz Szolidaritás kezdeményezte, hogy a munkáltató a TICKET CHECKER-be a korábbi verzióban használt, tagtársaink által hiányolt funkciókat emelje vissza - írta Dr. Gönczi Tamás, szakszervezetünk Startos társasági vezető ügyvivője Ughy Kálmán, a MÁV-Start üzemeltetési igazgatója részére.

TICKET CHECKER: visszalépést hozott a

A jegyvizsgálói munkakör családban foglalkoztatott tagjaink arról tájékoztatták szakszervezetünket, hogy a TICKET CHECKER program legújabb, tegnap előtti frissítésének nyomán az aktuális verzióból kiiktatták a menetrend kereső funkciót.

Mivel ez a funkció a kollégák megítélése szerint jól bevált, és kifejezetten hasznos segítséget jelentett a munkavégzésükhöz – így többek között megkönnyítette az információszolgáltatást, továbbá (a jegynyomtatás és a menetrendi keresés egyszerre történő végzésének lehetővé tételével)  gyorsította és hatékonyabbá tette a jegykiadást is – ezáltal hozzájárulva a hatékony és utasbarát szolgáltatás nyújtásához, ezért az utazó munkavállalók a megvalósított „fejlesztést” egyérteműen negatív irányú fejlődésként értékelik.

Emellett hasonlóképpen hiányolják a kollégák azt a lehetőséget, hogy este nem tudnak bejelentkezni a reggeli vonatukba, mert csak az aznapi vonatokat ajánlja fel.

Szakszervezetünk sajnálattal konstatálta, hogy a munkáltató a „fejlesztés” megvalósítása előtt nem tartotta indokoltnak azok véleményét kikérni, akik a munkájuk során naponta használják a programot, illetve a változtatás indokoltságáról sem tájékoztatta az érintetteket, komoly elégedetlenséget kiváltva ezzel az utazó munkavállalók körében.

A fentiekre tekintettel szakszervezetünk kezdeményezi, hogy a munkáltató a program ezen irányú fejlesztésének indokoltságát vizsgálja felül, és a TICKET CHECKER-be a korábbi verzióban használt, fent nevesített funkciókat emelje vissza.

Letölthető dokumentumok:

SKM_C25820102809100.pdf