Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Oltás: Kezdeményezésünkre a munkáltató felhívta a jogkörgyakorlók figyelmét, hogy a munkavállalókat ne érje keresetveszteség!


"A munkáltatói jogkörgyakorlók méltányosan eljárva kötelesek minden olyan szóba jöhető munkajogi megoldás alkalmazhatóságát megvizsgálni, amellyel a munkavállalót keresetveszteség a védőoltás felvétele mellett sem éri és a munkáltató működése is zavartalan lehet" - írta a MÁV humánerőforrás-vezérigazgató-helyettese. Nemrég Mózes Tibor, a VDSzSz Szolidaritás alelnöke fordult ezzel kapcsolatban Steininger Zsolthoz és dr. Tura Szvetlánához, a MÁV-Start humánerőforrás igazgatójához.

Oltás: Kezdeményezésünkre a munkáltató felhívta a jogkörgyakorlók figyelmét, hogy a munkavállalókat ne érje keresetveszteség!

Ismeretes: A VDSzSz Szolidaritás alelnöke levelében utalt arra, hogy az oltás megszervezése jelenleg általában úgy történik, hogy az érintett személy rövid idővel a részére megadott időpont előtt (jellemzően aznap reggel) telefonon értesítést kap, hogy milyen időpontban kell megjelennie a kijelölt oltóponton. Ebből adódóan előfordulhat, hogy az érintett kollégának a részére megadott időpontban munkavégzési kötelezettsége lenne, ami korlátozza őt a védőoltáshoz való hozzáférésben.

A járványügyi védekezés sikerességének előmozdítása érdekében javasoltuk központi rendelkezés kiadását arra vonatkozóan, hogy amennyiben a munkavállaló olyan időpontra kap értesítést a védőoltás esedékességéről, amikor a beosztása szerint munkavégzési kötelezettsége teljesítése az oltóponton való megjelenésében akadályozná, a munkáltató a védőoltás felvételéhez szükséges időtartamra mentesítse a munkavégzés alól, a kieső szolgálat, vagy szolgálatrész távolléti díjjal való elszámolása mellett.