Nálunk minden
a vasutasokról szól!

TEB: Célba ért kezdeményezésünk, módosul az utasítás!


A teljesítményösztönzésre nem jogosult munkavállalók közé tartoztak azon TEB-es kollegáink is, akik COVID-19 betegség miatti távolléte a 10 munkanapot meghaladta, ez változott most kezdeményezésünkre 46 munkanapra, így közel háromszázzal többen válnak jogosulttá.

TEB: Célba ért kezdeményezésünk, módosul az utasítás!

Mint ismeretes, méltányos eljárást, utasítás módosítását kezdeményeztük TEB-es tagtársaink érdekében! Mózes Tibor, a VDSzSz Szolidaritás alelnöke Steininger Zsoltnál, a MÁV Zrt. humánerőforrás vezérigazgató-helyettesénél az utasítás módosítását sürgette, illetve kérte, hogy méltányos eljárás keretében biztosítson módot arra, hogy az érintett munkavállalókat anyagi hátrány ne érje a betegségük miatt.

A jelenlegi pandémiás időszakban sajnos sok vasutas kollégát érintenek a Covid-19 betegség negatív következményei. A MÁV ZRt. Pályaműködtetési vezérigazgató-helyettesi szervezet Pályaműködtetési területi igazgatóságok távközlési, erősáramú és biztosítóberendezési szakterületeit illetően 2020. év utolsó negyedévére teljesítményösztönző rendszer lépett életbe, érintett munkavállalónként bruttó 45.000 Ft/negyedév összegben.

Az utasítás 2.2.2. pontjában, a teljesítményösztönzésre nem jogosult munkavállalók között meghatározták azon TEB-es kollegáinkat is, akiknek betegség miatti távolléte a 10 munkanapot meghaladta, ez módosul most 46 munkanapra.

Mint a munkáltató felé jeleztük, a Covid-19 betegségen átesett munkavállalókat önhibájukon kívül, egy világjárvány elszenvedőiként az egészségügyi következményeken kívül a teljesítményösztönzésből való kizárás is sújtotta, amit elfogadhatatlannak tartottunk.