Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Méltányos eljárást, utasítás módosítását kezdeményeztük TEB-es tagtársaink érdekében!


A munkáltató által kiadott utasítás értelmében a  teljesítményösztönzésre nem jogosult munkavállalók közé tartoznak azon TEB-es kollegáink is, akik COVID-19 betegség miatti távolléte a 10 munkanapot meghaladja. Mózes Tibor, a VDSzSz Szolidaritás alelnöke Steininger Zsoltnál, a MÁV Zrt. humánerőforrás vezérigazgató-helyettesénél az utasítás módosítását kezdeményezte, illetve, hogy méltányos eljárás keretében biztosítson módot arra, hogy az érintett munkavállalókat anyagi hátrány ne érje a betegségük miatt.

A jelenlegi pandémiás időszakban sajnos sok vasutas kollégát érintenek a Covid-19 betegség negatív következményei. A MÁV ZRt. Pályaműködtetési vezérigazgató-helyettesi szervezet Pályaműködtetési területi igazgatóságok távközlési, erősáramú és biztosítóberendezési szakterületei vonatkozásában 2020. év utolsó negyed évére egy teljesítményösztönző rendszer lépett életbe, érintett munkavállalónként bruttó 45.000 Ft/negyedév összegben.

Az utasítás 2.2.2. pontjában, a teljesítményösztönzésre nem jogosult munkavállalók között meghatározták azon TEB-es kollegáinkat is, akiknek betegség miatti távolléte a 10 munkanapot meghaladja.

A Covid-19 betegségen átesett munkavállalók ennek következtében érintettek a kizárásban, és az egészségügyi következményeken felül, a teljesítményösztönzésből való kizárás is sújtja őket, önhibájukon kívül, egy világjárvány elszenvedőiként.