Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Lojalitási juttatás: december 15-ig hóközi kifizetéssel érkezik, november 13-30. között nyilatkozhatsz!


Célt ért kezdeményezésünk, így november 13-tól már nyilatkozhatsz, ha a SZÉP Kártya Vendéglátás alszámla feltöltését kéred az éves keretösszeg erejéig ÉS a lojalitási juttatás fennmaradó összegének - adózási szabályok szerinti - átutalását bankszámládra! Ha nem nyilatkozol, úgy a lojalitási juttatás teljes összegét - szintén az adózási szabályok szerint - átutalja a munkáltató a bankszámládra! Te döntesz, melyik lehetőséget választod!

Lojalitási juttatás: december 15-ig hóközi kifizetéssel érkezik, november 13-30. között nyilatkozhatsz!

  A munkavállaló választásáról elektronikus úton, 2020. november 13. és 2020. november 30. között nyilatkozhat. Az elektronikus nyilatkozattétel online történik majd, ami nem csak a MÁV hálózatába kapcsolt, hanem bármilyen interneteléréssel rendelkező számítógépen vagy mobiltelefonon keresztül megtehető majd. Ezen kívül igény esetén a Humán ügyfélszolgálati irodák is segítséget nyújtanak, a nyilatkozathoz szükséges egyedi azonosító kódot és az azzal kapcsolatos tájékoztatót munkatársaink a következő bérfizetési jegyzékkel kapják meg.

  Nem jogosult a választásra az a munkavállaló, akinek a munkaviszonya 2019. december 1. napja után jött létre, vagy 2019. december 1. és 2020. november 30. napja között munkaviszonya megszűnt, azonban a KSz. 65/A. § 5. pontjában foglaltak szerint a megszüntetés jogcíme alapján időarányos juttatásra jogosult.

  Ha a munkavállaló 2020. november 30. napjáig nem nyilatkozik a lojalitási juttatás 1. pont szerint választott formájáról, akkor a munkáltató azt úgy tekinti, hogy a választása kizárólag pénzjuttatás formájában történő kifizetésre vonatkozik.

  Előzmények:

  2019. november 11-én konzultációra került sor a munkáltató és a szakszervezetek vezetőinek részvételével a keresetfejlesztésen felüli további munkaerőmegtartó intézkedések érdekében. A VDSzSz Szolidaritás számos  javaslattal élt, így többek között a 13. havi munkabér bevezetését is kezdeményeztük.

  Ezt követően az évvégi egyösszegű kifizetés mértékéről a tárgyalások mielőbbi megkezdését kezdeményeztük Dr. Homolya Róberthez, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójánál. Mózes Tibor, a VDSzSz Szolidaritás alelnöke levelében írta,

  immáron hagyományosnak tekinthető, hogy a MÁV Csoporthoz tartozó gazdasági társaságok a munkavállalók részére év végén egy jelképes, egyösszegű juttatást nyújtanak, még a karácsonyi ünnepet megelőző kifizetéssel, ezzel is elismerve egészéves erőfeszítésüket, áldozatos munkájukat.  A VDSzSz Szolidaritás ezúton kezdeményezi, hogy mielőbb kezdődjenek meg a tárgyalások az év végi –„pulykapénznek” is nevezett – egyösszegű kifizetés mértékéről.

  Majd ismét tárgyalásokat kezdeményeztünk a 350.000 forint évvégi juttatás SZÉP kártyára utalásának lehetőségéről: azaz a munkavállalók szabadon dönthessék el, hogy melyik megoldást választják. A tárgyalások során mindvégig ragaszkodtunk ahhoz, hogy mindenki szabadon eldönthesse, melyik megoldást részesíti előnyben. Két lehetőség körvonalazódott:

  • a munkáltató - az adózási szabályok szerint - átutalja a lojalitási juttatást a bankszámládra,
  • a SZÉP-Kártyád Vendéglátás alszámláját feltölti a keretösszegig, a fennmaradó összeget - szintén az adózási szabályok alapján - átutalja a bankszámládra.

  Ez a két lehetőség vált most valóra a VDSzSz Szolidaritás kezdeményezése nyomán.