Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Határtechnológia a gyakorlatban: óriási bukta


Szeptember elsején borzalmas állapotok fogadták a munkavégzésre teljesen alkalmatlan helyiségbe érkező koordinátorokat Vácon.

Határtechnológia a gyakorlatban: óriási bukta

Igazából a határtechnológiával kapcsolatos összes aggályunk egy csapásra projektálódott Vácon. A történtek röviden:

Az RCH által sulykolt határtechnológia bevezetése miatt Sturovóból a koordinátorok Vácra települtek szeptember 1-jén, ahol azonban a mellékelt galériában látható állapotok fogadták őket. (A kocsivizsgálókat csak azért nem, mert őket a sors kegye folytán Fradiba helyezték át.) Az RCH eredetileg augusztus 1-től tervezte a váci beköltözést, Mózes Tibor, a VDSzSz Szolidaritás Cargós társasági vezető ügyvivője kérte a halasztást, hogy legyen idő a helyiségek felújítására. Az eddig olvasottak alapján két dolog azonnal egyértelmű: a halasztás összejött, a felújítás nem. 

Mózes Tibor szeptember elsején a helyszínen tájékozódott, ezt követően ragadott billentyűzetet, és írt levelet az RCH összes vezetőjének: 

Tisztelt Vezetők!

Szégyelhetitek magatokat!

Megy a kapkodás a fejetlenség és Európa második legnagyobb vasútlogisztikai cége ilyen trágya állapotok közé küldi a határról levonuló munkavállalóit!

Ez történt annak ellenére, hogy a legutóbbi VÉT ülésen mi kértük, hogy ne augusztus 1-től, hanem szeptember 1-től menjenek a koordinátorok Vácra, pontosan azért, hogy rendbe lehessen hozni a helységet.

Őszintén! Mit vártok ezek után tőlük?!

Ha az volt a cél, hogy belerúgjatok az emberekbe, akkor sikerült. (...)

Az állapotokról egyébként épp a munkáltató válasza tanúskodik a legplasztikusabban, amiben Dr. Guba László lényegében megerősíti a tapasztaltakat, igaz, nem tér ki arra, hogy a cirka egymillió forintos felújítás mellé egy hűtőt miért nem sikerült besuvasztani a költségvetésbe, illetve, hogy a beszerzett nyomtató miért nincs még mindig beüzemelve, bekötve. A munkáltató válaszában kitér arra, hogy

Vác szolgálati hely hosszabb ideje használaton kívül volt, takarékossági okokból csak azon szolgálati helyekre fordítunk anyagi erőforrást, ahol aktívan jelen vagyunk. Amikor eldőlt, hogy a stúrovoi beköltözés miatt a kollégák - elsősorban bejárási okokból - a Vácott lévő irodákat szeretnék használni, haladéktalanul belekezdtünk a felújításba, amely sajnálatosan az augusztusi szabadságolási csúcsra esett. Ez azt jelentette, hogy megrendeléseinket nehezen (lassabban) tudták partnereink teljesíteni.

(...) 

Mivel az új (bár poros) irodabútorok elhelyezésére csak legvégén kerülhetett sor, a nagytakarítási igényünket is csak ezután tudtuk leadni az IK-nak (augusztus 27). Friss információk szerint ma sor kerül rá. A padlózat javítását és cseréjét csak jövő héten tudja elvégezni az alvállalkozó.

A vizes blokk felújítását csak az ingatlan többi használójával egyeztetve tudjuk végrehajtani, ez folyamatban van. A beruházási összeg nagysága alapján mérlegeljük azt is, hogy a már felújított felvételi épületbe (ha tudnak részünkre kiüríteni irodát) költözzünk be. Az esetleges kellemetlenségekért elnézést kérünk, folyamatosan javítjuk a munkafeltételeket, és továbbra is szívesen vesszük a munkavállalói visszajelzéseket TÜK Kelet MVB, ÜT fórumain, illetve közvetlen megkereséseken. 

A tízpontos kérdés, ami most sok Cargós munkavállalót foglalkoztat - teljes joggal:

Ha ezek szerint volt arról információtok, hogy csúszni fog a felújítás, akkor minek küldtétek ide a munkavállalókat?!?

Ezt a kérdést tisztségviselőnk szegezte a munkáltatónak ugyancsak szeptember elsején, miután tagtársainkkal közösen gondoskodtak takarítószerről, így az alapvető dolgokat már meg lehetett csinálni, azonban ez nem terjedhetett ki a botrányos festésre, amivel a jelek szerint jól átvágták az RCH-t. Röviden összegezve:

Ez, ami történt, elfogadhatatlan.

Galéria