Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Jottányit sem változott az RCH határtechnológia-módosítással kapcsolatos álláspontja!


Megérkezett az RCH Igazgatóságának válaszlevele a határtechnológia tervezett módosításával kapcsolatos, négy szakszervezet által írt levélre. Eszerint az RCH továbbra sem mozdult el eredeti elképzelésétől, ezért szakszervezetünk - lehetőség szerint a többi szakszervezettel közösen - dönt a további lépésekről, amit legkésőbb augusztus 25-én a munkáltatónak is eljuttat.

Ismeretes: Az RCH ugyanis olyan határtechnológia-módosítást tervez, amelyet a társaság jövőjére nézve veszélyesnek, sőt, egyértelműen hazardírozásnak tartunk. A vállalatnál működő szakszervezetek közösen szólították fel a cégvezetést a döntés visszavonására.

A tervezett intézkedésekről határozottan állítottuk - és azóta is állítjuk: egy rosszul előkészített és később beigazolódó rossz lépésből nem lesz még csak lehetőség sem a visszarendeződésre, és ez végső soron – ismét – forgalomvesztéshez vezet majd a határokon. Ha ugyanis egyszer elhagyja az RCH az adott állomást, akkor már esély sem lesz visszamenni. A közlemény szerint ráadásul

lehet, hogy nem is lesz kivel visszamenni. Elképzelhető ugyanis, hogy az érintett kollégák közül sokan a munkahelyük megtartása érdekében sem fogják vállalni a munkaszerződésük módosítását, holott a munkáltató szándéka egyértelműen a továbbfoglalkoztatás. 

A szakszervezetek augusztus 4-én közös levélben felszólították a munkáltatót, hogy vonja vissza a határtechnológia-módosításáról szóló döntését.

Letölthető dokumentumok:

Hatartechnologia_valasz.pdf