Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Megérkezett a munkáltató bérintézkedés-tervezete, a VDSzSz Szolidaritás és a VSZ elnöke további tárgyalásokat sürget!


Alapvetően jó az irány, de további tárgyalásokra van szükség. Halasi Zoltán, a VDSzSz Szolidaritás elnöke és Meleg János, a VSZ elnöke Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója részére írt közös levelében három témakört emelt ki.

Mint írták,

a napokban megkaptuk - a VDSzSz Szolidaritás és a Vasutasok Szakszervezete közös kezdeményezése alapján elkészített - munkáltatói bérintézkedések tervezetét.
A megküldött tervezettel alapvetően egyetértünk, annak irányát támogathatónak ítéljük, egyes kérdésekben azonban szükségesnek tartjuk a további tárgyalásokat.

Ezek az alábbiak:

  1. Az év végi bérkorrekciós intézkedések során feltéten szükségesnek tartjuk, hogy a 2017. évi bérmegállapodás(ok)ban rögzített kiemelt munkakörök részesüljenek elsősorban további jelentős mértékű alapbérfejlesztésben.
  2. A megküldött - az Életpálya Modellbe illeszthető - bértarifa-rendszert szintén tárgyalásra alkalmasnak tartjuk azzal, hogy az a 40 év felettiek tekintetében további tarifasávval bővüljön.
  3. A szintén megküldött és bevezetni tervezett budapesti bérpótlék vonatkozásában szintén szükségesnek tartjuk a további tárgyalásokat, elsősorban az abban szereplő állomások és munkakörök tekintetében.

A fentieknek megfelelően várjuk a munkáltató megkeresését a további (bér)tárgyalások mielőbbi folytatására.

Előzmény:

Mint "Évvégi kifizetést és többek között az Életpálya Modellbe illeszthető bértarifa-rendszer bevezetését is kezdeményezte a VDSzSz Szolidaritás és a VSZ" c. cikkünkben írtuk, a VDSzSz Szolidaritás és a VSZ elnöke Dávid Ilonának, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójának korábban írt közös levelében ezen kívül többek között azt is kezdeményezte, hogy a kiemelt munkakörökben az év végéig kerüljön sor jelentős mértékű alapbérfejlesztésre, és jelentősen emelje meg a munkáltató a jelenlegi bérsáv-minimum összegeit. Levelüket ide kattintva olvashatjátok el.

Letölthető dokumentumok:

kozos_level_berfejlesztes_2017.pdf