Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Évvégi kifizetést és többek között az Életpálya Modellbe illeszthető bértarifa-rendszer bevezetését is kezdeményezte a VDSzSz Szolidaritás és a VSZ


A VDSzSz Szolidaritás és a VSZ elnöke Dávid Ilonának, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójának írt közös levelében ezen kívül többek között azt is kezdeményezte, hogy a kiemelt munkakörökben az év végéig kerüljön sor jelentős mértékű alapbérfejlesztésre, és jelentősen emelje meg a munkáltató a jelenlegi bérsáv-minimum összegeit.

Tisztelt Elnök-vezérigazgató Asszony!

A VDSzSz Szolidaritás és a Vasutasok Szakszervezete ezúton kezdeményezi a következő intézkedések megtételét.

A MÁV Zrt.-vel 2016-ban megkötött, három évre szóló bérmegállapodás szerinti kiemelt munkakörökben ez év végéig történjen meg egy jelentős mértékű alapbérfejlesztés.

Készüljön el és kerüljön bevezetésre – MÁV Csoport szinten – egy, az Életpálya Modellbe illeszthető bértarifa-rendszer, amely továbbra is figyelembe veszi a vállalatnál eltöltött munkaviszony idejét.

A jelenlegi bérsáv-minimum összegek jelentős mértékű megemelése szintén történjen meg az év végéig annak érdekében, hogy a jövő évi bérfejlesztés az így megemelkedő alapbérekre kerülhessen végrehajtásra.

Mindezeken túlmenően, készüljön számítás, ezt követően pedig a kezdeményező szakszervezetekkel kerüljön sor egyeztetésre arra vonatkozóan, hogy mennyi forrás áll rendelkezésre a munkavállalók éves munkájának december 24-ig, egyszeri kifizetés formájában történő elismerésére.

Budapest, 2017. november 13.

Üdvözlettel:


Halasi Zoltán sk.                              Meleg János
elnök                                                    elnök
VDSzSz Szolidaritás                      Vasutasok Szakszervezete