Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Újabb pert indít a VDSzSz Szolidaritás: ezúttal a heti pihenőidő kiadásának gyakorlata miatt!


Ha a munkáltató adott időszakban a kötelezőnél kevesebb heti pihenőnapot osztott be a munkavállaló számára, akkor a munkáltató által szándékosan és rosszhiszeműen kialakított helyzetet úgy kell tekinteni, hogy a hiányzó pihenőidők alatt a munkavállaló "pihenőnapi" rendkívüli munkavégzést teljesített, és eszerint illeti meg díjazás.

A nyár kezdetén mi sem lehet aktuálisabb téma, mint a gondtalan pihenés. Már ha a szegény vasutasnak jut erre ideje és lehetősége. Hiszen mivel jelentős részük számára – a munkáltató diszkrét unszolására, a Parlament jócselekedetének köszönhetően – „elesett” a vasárnapi munkavégzés (illetve esetleges pótlékának) minimális védelme is, nem marad más, mint a heti pihenőidőért való még elszántabb küzdelem.

A szomorú valóság az, hogy a „jóságos”, a munkatársaikért a vértanúságot is vállaló "főnökök" egyes szolgálati helyeken - legfőképpen az utazó személyzet esetében - hajlamosak erről gonoszul megfeledkezni, holott erre vonatkozóan viszonylag egyértelmű, könnyen érthető, ráadásul közösen megalkotott, és kötelezően betartandó munkaviszonyra vonatkozó szabályokkal is rendelkezünk.

Emlékeztetőül: A munkaviszonyra vonatkozó szabályok pihenőidőkről szóló rendelkezése – egyenlőtlen munkaidő-beosztás alkalmazása esetén – kimondja, hogy a munkavállalót hetenként legalább 40 (Mt.) vagy 42 (KSz) órát kitevő, egy naptári napot magában foglaló megszakítás nélküli heti pihenőidő illeti meg.

Az sem vitatható, hogy a pihenőnapokat (de különösen a pihenőidőket) – annak kezdő és befejező időpontjai feltüntetésével – a munkaidő-beosztásban kell kijelölni, és arról a munkavállalót kimutathatóan értesíteni kell.

Mindezek ellenére, ahogy erre a módfelett sajnálatos körülményre a fentiekben utaltunk is, különösen az utazók vonatkozásában meglehetősen gyakori, hogy a leleményes munkáltató erre az alapvető kötelezettségre egy nagyon kiváló rabszolgahajcsárt is megszégyenítve, a humán lelkes kalaplengetése közepette, dölyfösen fittyet hány.

Ugyanis mindaddig, amíg a kijelölt, de ki nem adott pihenőidő alatti munkavégzést egyértelműen rendkívüli munkavégzésként kell nyilvántartani és elszámolni, addig a munkáltató hős vitézei hiába gondolják, hogy nemtelen cselekedetük megítélésekor legfeljebb csak a jogellenesség kimondásával kell számolniuk – amiért büntetés gyanánt jutalom jár (buksi-simogatás, vasutasnapi kitüntetés, színes fénykép az üzemi újságban stb.) Ilyen helyzetben miért cselekednének másképpen, miért fizetnének egy „árva petákot” is becsapott munkatársaiknak, a magyar vasutasoknak?

Pedig egyelőre még a MÁV-ra is vonatkozik az Mt. 6.§ (1) bekezdése: „felróható magatartására előnyök szerzése végett senki nem hivatkozhat”.
Ezért hiába reménykednek abban, hogy a nagyobb vétség, azaz a pihenőidő kijelölésének és kiadásának együttes elmaradása következmények nélkül maradhat, és emiatt a vasutasokat (tagjainkat), továbbra is bárminemű hátrány érheti. (Hacsak időközben nem fut be egy újabb, a munkáltató befolyásos jogászai által kisírt törvénymódosítás.)

Szilárd álláspontunk szerint, ha a munkáltató adott időszakban a kötelezőnél kevesebb heti pihenőnapot osztott be a munkavállaló számára, akkor a munkáltató által szándékosan és rosszhiszeműen kialakított helyzetet úgy kell tekinteni, hogy a hiányzó pihenőidők alatt a munkavállaló "pihenőnapi" rendkívüli munkavégzést teljesített, és eszerint illeti meg díjazás.

A munkáltató ezzel kapcsolatos vélekedése, az ezen alapuló magatartása tagjaink méltányos érdekeit figyelmen kívül hagyja, ezért számunkra elfogadhatatlan, és azonnali intézkedést igényel.

Emiatt van egy rossz hírünk a munkáltató számára: büntetlenül, következmények nélkül ezt sem teheti meg!
Szakszervezetünk ugyanazt teszi, amit a készenléti jellegű munkakörben foglalkoztatottak esetében tett a hétvégi munkavégzések során elszenvedett sérelmek orvoslása érdekében. Keresetet nyújtunk be a pimasz, sokak életét megnehezítő jogtiprás megszüntetéséért, és a tagjainkat ért károk megtérítése érdekében!

Tartozz közénk, erősíts minket: lépj be Te is a VDSzSz Szolidaritáshoz! A belépéshez keresd területi irodáinkat, a Tagdíjlevonási nyilatkozatot itt találod.

Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről? Csatlakozz a VDSzSz Szolidaritás facebook-oldalához!