Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Minden, amit a jövő évi bérről tudni akartál!


Gyakorlatilag ultimátumot adott a MÁV vezetése a szakszervezetek részére: december 15-én délig lehetett volna aláírni a később egyoldalúan kiadott munkáltatói intézkedést. Karácsonyig félhavi alapbérüket ugyan megkapják a vasutasok, de elmondjuk, hogy szerintünk mi árnyékolja be ezt az örömöt. Olyannyira, hogy kollektív munkaügyi vitát is kezdeményezünk!

Az év vége közeledtével érdemi tárgyalásokra csak nem került sor. Többször megkerestük a tulajdonost is, legutóbb épp december 9-én volt egy megbeszélés a minisztériumban: a három szakszervezet – MOSZ, VDSzSz Szolidaritás, VSZ – elnöke találkozott Fónagy Jánossal, akit tájékoztattak elvárásainkról. Érdemi döntés nem született, kedvező ígéretek viszont elhangzottak. Ezért sem kezdtünk el ódákat zengeni a történtekről, hiszen nyugtával szabad dícsérni a napot. Azt reméltük, hogy a megbeszélést követően mielőbb intenzív tárgyalás kezdődik a MÁV-Csoportnál, melynek következtében létrejön a 2016. évi bérmegállapodás és a középtávú megállapodás is.

Ehhez képest a munkáltató egyoldalú intézkedéssel – tudomásunk szerint – karácsonyig félhavi alapkeresetet biztosít a nem premizált munkakörben foglalkoztatott munkavállalók számára. Ebben az a roppant problémás, hogy erről nem köttetett megállapodás, és ez elsősorban nem formai, hanem leginkább tartalmi okok miatt jelent gondot. Hiszen így a jövő év gyakorlatilag függőben maradt.
Egyébként is: hogy gondolja a MÁV vezetése, hogy most kifizet mindenkinek félhavi munkabért – teljesen mindegy, milyen címen – majd a kifizetés jövőbeli léte bizonytalanná válik? Ha ezt valaki végiggondolja, rájön arra, hogy a mi elvárásaink abszolút logikusak, és nem tehetünk mást.

Még idén szükséges lenne a jövő évet keretbe foglaló béralkut megkötni, épp ezért rövidesen kollektív munkaügyi vitát kezdeményezünk a MÁV-Csoportnál terveink megvalósítása érdekében, illetve azért, hogy 2015. december 31-ig létrejöjjön a bérmegállapodás. A kollektív munkaügyi vita keretében haladéktalanul el kell kezdeni a tárgyalásokat, hogy egyezséggel záruljon a vitás kérdés.

A félhavi alapbér kifizetése nem jelenti azt, hogy a jövő évről megfeledkezünk. Stabilizálni kell ezt az összeget, épp ezért jeleztük már többször is a MÁV Zrt. vezetése részére, hogy nem érjük be egyszeri kifizetéssel, ezt az összeget mindenképpen alapbér formájában szeretnénk viszontlátni. Ez generálja a vitát a munkáltató és a szakszervezetek között. A munkáltató nem óhajtja, hogy bérintézkedései stabilan és hosszútávon fejtsék ki hatásukat. Egy szakszervezet pedig nem nyugodhat bele, hogy ajándékokból tartsák fenn magukat a tagjai.

December 15-ig lett volna lehetőség odasündörögni a MÁV-hoz, és aláírni a később egyoldalúan bevezetett munkáltatói intézkedést. Vélhetően a kifizetés nagy része bérmegtakarításból származik, hiszen köztudott, hogy jelentős létszámhiány van a vasútnál.

Mellékeljük Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójának válaszát a szakszervezetek december 15-i levelére. Szeretnél első kézből értesülni a legfrissebb hírekről? Csatlakozz facebook-oldalunkhoz!

Letölthető dokumentumok:

scan_20151216120234.pdf