Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Eredménytelen volt a július 13-i tárgyalás: Sztrájk július 14-én 0 órától!


A MÁV és a MÁV Start képviselői közgazdaságtan-órát tartottak, mikor a VDSzSz által kezdeményezett kollektív munkaügyi vita július 13-i fordulójában a követeléseket egyenként átismételtük a megállapodás érdekében. Mindhiába.
Mindazonáltal tény, hogy az elmúlt húsz év során a mindennapi túlélésért játszó menedzseri székekben busás javadalmazásért üldögélő méltóságok egyszer sem tudták felemelni a szavukat annak érdekében, hogy az állam fizesse meg az általa megrendelt közszolgáltatás ellenértékét. Persze, ez nem csak a jelenlegi vezetésre igaz, hanem az elmúlt húsz év minden vezetésére, akik így összesen 2,1 billiárd (!) forintot dobtak ki ezzel a módszerrel az ablakon.
A balhét most is - mint mindig - a vasutasokkal kívánják elvitetni, amikor mindenféle gazdasági megfontolásokra hivatkozik a vasút vezetése követeléseink elutasításakor. Érdekes módon Mosóczi László, a MÁV Start korábbi vezetője januárban még nem látta akadályát a megegyezésnek, amit végül a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium nem hagyott jóvá.
A még elégséges szolgáltatások tekintetében sem állapodtunk meg, a MÁV Csoport az általa még 1995-ben elfogadhatónak tartott még elégséges szolgáltatásról szóló megegyezést se hajlandó ismét aláírni.
A július 14-én kialakuló káoszért - az időjáráson kívül - a munkáltatókat terheli a felelősség, a tehervonatok a munkabeszüntetés ideje alatt közlekednek. A vihar is támogatja a sztrájkolókat, hiszen Kimle környékén fákat döntött a felsővezetékre. A forgalmi igazgató szavaival élve előbb kezdünk sztrájkolni, minthogy lenne pálya.
A sztrájkban való részvételi szándékotokról a sztrájk kezdete előtt ne nyilatkozzatok!
A munkabeszüntetés július 14-én 0 órakor kezdődik, és határozatlan ideig tart.