Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Hírlevél - 2008. 02. 01.


Csüggesztő volt a MÁV Gépészet Zrt., majd a MÁV Zrt. vezetésével folytatott kollektív munkaügyi vita február 1-i fordulója.
A Gépészet álláspontja jottányit sem változott, továbbra is elzárkózik követeléseink teljesítésétől.
A MÁV Zrt. szintén nem hajlandó változtatni álláspontján unos-untalan arra hivatkozva, hogy nincs felhatalmazása a követelések teljesítésére. A tárgyalásokat azonban a sztrájk ideje alatt is folytatjuk, a következő forduló a Gépészettel február 4-én, hétfőn 10.30-kor, a MÁV Zrt.-vel február 2-án, szombaton 15 órakor lesz. A MÁV-Start Zrt.-vel a következő kollektív munkaügyi vita időpontja február 3., vasárnap 10 óra.
Szintén február 1-én zajlott a még elégséges szolgáltatásokról szóló tárgyalás a MÁV Zrt.-vel és a MÁV-Start Zrt.-vel.
A tárgyalás során a MÁV-Start kijelentette, hogy február 1-én reggel sokkal, de sokkal több vonat közlekedett, mint az általunk január 31-én este a még elégséges szolgáltatás tárgyalása keretében ajánlott mennyiség, ezért gúnyosan visszalépett ajánlatától és ismét a vonatok közel felét akarta közlekedtetni. A MÁV elzárkózott álláspontja módosításától, így a tárgyalás gyorsan véget ért.
Amennyiben követeléseink nem teljesülnek, legkésőbb február 4-én, hétfőn folytatjuk a sztrájkot.
Gratulálunk minden sztrájkoló vasutasnak a február elsejei sztrájkhoz, ami egyben ismét bebizonyította, hogy a VDSzSz egyedül is képes megállítani a vasúti közlekedést. Másrészt nyilvánvalóvá vált, hogy Szakszervezetünk követeléseit (10 százalék alapbéremelés 2007. július elsejéig visszamenőlegen a 2008. évi bérfejlesztésen felül, valamint a nettó 250 ezer forint kifizetése minden vasutasnak a Cargo privatizációs bevételéből) nem csak tagságunk támogatja. A sztrájkot febuár 1-jén 12 órakor csak felfüggesztettük, legkésőbb február 4-ig újra sztrájkolunk, készüljetek rá.