Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Szervezeti átalakítás: A tulajdonos képviselőjének jelenlétében zajló CSÉT-ülés összehívását kezdeményeztük a VSZ-szel közösen!


CSÉT-ülés összehívás kezdeményezte közösen a VDSzSz Szolidaritás és a VSZ, mivel a szervezeti átalakítással kapcsolatban több információ is kering, amiket ezidáig sem az Építési és Közlekedési Minisztérium, sem a munkáltató nem erősített meg.

A két szakszervezet elnökei által aláírt közös kezdeményezés megállapítja, hogy a naponta tapasztalt intézkedések

nemhogy erősítenék a MÁV-Volán csoport stratégiai és gazdasági érdekeit, biztosítanák a zavartalan vasúti közlekedést, a magas színvonalú szolgáltatás nyújtását, továbbá erősítenék a cégcsoport által foglalkoztatott munkavállalók vasúthoz való lojalitását, hanem egyenesen veszélyeztetik a vasút jövőjét, a kitűzött célokat, a modern, XXI. századi munkakörülményekhez történő felzárkózást.

Emiatt a munkavállalók nagyobb csoportját érintő kérdések mihamarabbi tisztázása érdekékben kezdeményeztük a CSÉT-ülés összehívását, a várható témák között többek között a szervezeti átalakítás várható lépesei, az Mt-ben meghatározott, a távmunkavégzéshez szükséges feltételek megteremtésének lehetőségei, a kalauz nélküli vonatközlekedés egyoldalú bevezetésének problematikája szerepel. 
A két szakszervezet vezetője egyúttal kérte, hogy a CSÉT-ülésen az ÉKM is képviseltesse magát.