Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Home office: a kiadott intézkedés módosítását kezdeményeztük Lázár János építési és közlekedési miniszternél!


Június 28-án a kora délutáni órákban volt módunk megismerni a 12/2024.(VI/28) számú részvényesi határozatot, melyben Lázár János tulajdonosi jogokat gyakorló jogkörében eljárva utasítja a MÁV Zrt. vezérigazgatóját, hogy a MÁV Zrt-nél és a többségi tulajdonosi körébe tartozó gazdasági társaságoknál az otthoni munkavégzést 2024. július 1. napjától szüntesse meg.

Home office: a kiadott intézkedés módosítását kezdeményeztük Lázár János építési és közlekedési miniszternél!

Mint Mózes Tibor, a VDSzSz Szolidaritás ügyvezető alelnöke Lázár János építési és közlekedési miniszterhez írt levelében fogalmaz,

a döntés indoklásának hiányában csak sejteni tudjuk a határozat kibocsátásának okát, azonban ennek véleményezése nem feladatunk.
Az viszont igen, hogy felhívjuk Miniszter Úr figyelmét, miszerint a döntés nyomán elrendelt intézkedések - azok váratlan volta miatt - nehéz, számos esetben lehetetlen élethelyzetbe sodornak munkavállalókat, akik a tanítási szünet megkezdésével okkal szervezték úgy az életüket, hogy tanköteles vagy akár fiatalabb korú gyermekük felügyeletét maguk oldják meg - alappal bízva abban, hogy otthonról dolgozhatnak. Természetesen az említetten kívül még más élethelyzetben is komoly fennakadást jelent a péntekről-hétfőre történő átszervezés, a család, az ismerősi kör mozgósítása. Ez az intézkedés nem illeszkedik Magyarország Kormánya által képviselt családbarát értékrendhez.

A fentieken túl említést érdemel az az információ, miszerint a jelenleg rendelkezésre álló iroda-kapacitás elégtelen ahhoz, hogy mindazok számára, akiknek engedélyezett a home office keretében történő munkavégzés, hétfőn reggel 8 órára megfelelően kulturált munkakörnyezet - de legalább a korábbival megegyező színvonalú - álljon rendelkezésre. Felhívjuk a figyelmét továbbá arra, hogy az intézkedés következtében a vasútvállalatok a munkaerőpiaci versenyben hátrányba kerülnek, különösen a fiatal munkavállalók megtartása tekintetében.

Bízunk abban, hogy levelünk tartalmának megismerését követően módosításra kerül a kiadott intézkedés, legalább oly módon, hogy kellő idő álljon rendelkezésre a vasutas munkavállalóknak, családoknak a változásokra történő felkészülésre.