Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Debreceni területi szervezetünk közreműködésével alsósoknak tartottak mozdonysimogatót Debrecenben!


2024. június 5-én a Debrecen-Bánki Református Általános Iskola 4. osztályos tanulói „Mozdonysimogató” látogatást tettek Debrecen állomásra.

Debreceni területi szervezetünk közreműködésével alsósoknak tartottak mozdonysimogatót Debrecenben!

Hernyák Andrea debreceni vezető jegyvizsgáló a VDSzSz Szolidaritás Debrecen SzESzA tagcsoportjának tagja, aki  szülőként, vasutas anyukaként szervezte meg és engélyeztette a látogatást kisfia osztályának. 

A gyerekeket, pedagógusokat, kísérőket Debrecen állomáson László Gábor, a VDSzSz Szolidaritás Debrecen Területi vezetője és Lévai Zsolt, a VDSzSz Szolidaritás Debreceni területi vezető-helyettese fogadta. Minden gyermeknek és kísérőnek jutott a VDSzSz Szolidaritás apró ajándékcsomagjaiból, jó szórakozást, élményekkel teli órákat kívánva.
A résztvevők örültek a figyelmességnek!

A gyerekek ezután két csapatban folytatták útjukat. Látogatást tettek a „Toronyba” (forgalmi irányítóközpont), ahol a berendezések működéséről hallgattak meg előadást. A vonat bejáratás látványa, a hangosbemondó kezelése tette számukra igazán izgalmassá az előadást.

Közben a másik csapat Hernyák Andrea vezető jegyvizsgáló vezetésével a 11. vágánynál kapott tájékoztatást a vasút, a gépek, kocsik, mozdonyok, szerelvények, berendezések működéséről. Ezt követően két kocsiból álló Inter-Pici szerelvénnyel utaztak oda-vissza több alkalommal is pár száz méteres távolságba, amit külön részükre biztosítottak.
A gyerekek nagyon élvezték a vonatozást és a hangos kürtjelzéseket, ami nekik és a tiszteletükre szóltak!
Életreszóló élmény, hogy bemehettek a vezetőállásba, dudálhattak, s ámulattal hallgatták Kazár Tamás mozdonyvezető szavait.

Majd a csarnokban lévő kiállítást nézték meg, ahol vasúti jelzőberendezések, kiállított egyen- és formaruhák, régi vasúti menetjegyek, régi vasúti utazási igazolványok varázsolták el őket. Majd helyszínt cserélt a két csapat, s folytatták útjukat.

Öröm volt látni a boldog gyermek arcokat! Örülünk, hogy itt voltatok, gyertek máskor is, sok szeretettel várunk!

VDSzSz Szolidaritás Debrecen Területi Szervezet

Galéria