Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Püspökladány KÖFI-irányítók szolgálati helye: a munkáltató szerint is megalapozottak tagtársaink panaszai, még idén korszerűsítik a világítást, cserélik az irodabútorokat!


A VDSzSz Szolidaritás Debrecen Területi Szervezet tagtársaink jelzése nyomán fordult a munkáltatóhoz.

Püspökladány KÖFI-irányítók szolgálati helye: a munkáltató szerint is megalapozottak tagtársaink panaszai, még idén korszerűsítik a világítást, cserélik az irodabútorokat!

Hadnagy Attila debreceni pályavasúti területi igazgató válaszában tájékoztatott arról, hogy a szemle sem találta megfelelőnek a munkahely fényviszonyait. A szemle megerősítette, hogy

a mennyezeti lámpatestek használatakor a képernyőn zavaró káprázást okozó tükröződés volt tapasztalható, amely ugyan adódhatott a világítótestek elhelyezéséből is, de nagyobbrészt a munkaasztalok sötét szinű fényes felülete eredményezte. A munkáltató a lámpatestek korszerűsítéset és áthelyezését szükségesnek tartja a munkahely megfelelő megvilágításhoz, valamint az asztal felületének cseréje is indokolt, így együttesen biztosítható a fényes tükröződések elkerülése.

A szemle - kezdeményezésünknek megfelelően - a számítógépes munkahely asztalainak szélesítését javasolta, aminek során az asztallap felületének kiválasztásának figyelembe kell venni annak fényelnyelő tulajdonságait is.

A mennyezeti világítást szeptember 30-ra vállalta a munkáltató, az irodabútor cseréjét pedig december 15-re.

Problémát jelent a munkavégzési hely "átjáróház" jellege, ami korlátozza a nagy figyelmet igénylő munkavégzést. A munkáltató biztosította szakszervezetünket arról, hogy

a szolgálati vezető gondoskodni fog arról, hogy a KÖFI munkahelyre csak az léphessen be, akinek ott szolgálati feladatai vannak.

Galéria