Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Csodás napot töltöttek együtt Nyíregyháza Szesza Tagcsoport tagjai és családtagjaik a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban!


Október 7-én, egy gyönyörű verőfényes őszi napon a tagcsoport tagjai és családtagjai a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban egész napos kiránduláson vettek részt Hegedűs Attila, a VDSzSz Szolidaritás Nyíregyháza Szesza Tagcsoport vezető ügyvivője szervezésében.

Az Ökocentrum igazi turisztikai látogatóközpont, Magyarország második legnagyobb tavának gazdag élővilágát mutatja be. Az épületben egy hatalmas akvárium is helyet kapott, ahol megismerkedhetünk a Tisza-tóban élő halakkal. A moziteremben 3D-s filmet nézhettünk, ami a Tisza-tó élővilágát mutatta be. Az épület 7. emelete körkilátóként üzemel, ahonnan csodálatos kilátás nyílik, amerre csak a szem ellát. Márpedig nagyon szép idő volt, így nagyon messzire elláttunk.
A túravezetővel tett hajókirándulás is a felejthetetlen élmények közé sorolandó. Az 50 perces hajókirándulást a túravezető tartalmas, sok humorral átszőtt ismeretterjesztő eladása kísérte, amire sokáig fogunk még emlékezni, és amit pár aprósággal, VDSzSz Szolidaritás-tollal, kulcstartóval igyekeztünk megköszönni. 

Attila igazi házigazdának bizonyult – méltó utódja lett László Gábor volt tagcsoportvezető ügyvivőnek – hiszen még ebédről is gondoskodott a kis csapat részére, ami frissensült rántott hús volt ropogós sült burgonyával uborkasalátával, valamint házi készítésű szörppel. Mindezt tetézte a kávé, amit pár órás szabadprogram követett: ennek keretében mindenki kedve, igénye szerint "bekóricálhatta" az Ökocentrum területét.

Mindazok, akik ott voltak, tudják, hogy igazán kellemes, tartalmas napot tölthettünk együtt. És hogy nap végére mi a tanulság? Az egyik legjobb érzés, ha olyan emberek társaságában tölthetünk el egy tartalmas, kellemes napot, akik szeretik és tisztelik egymást.

Köszönöm Attila a tagcsoport azon tagjai, családtagjai nevében is, akik részt vettek a kiránduláson!

Dobóné Galgóczy Ildikó
irodavezető, Debrecen Területi Szervezet

Galéria