Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Hírsaláta: Újabb részletek derültek ki a lojalitási juttatással kapcsolatban


Ezen kívül: a munkáltató nyitottnak mutatkozott arra a kezdeményezésünkre, hogy kiterjesszük a munkakörük betöltésére egészségileg alkalmatlanná váló munkavállalók számára a MÁV Esély Programban való részvétel lehetőségét.

Hírsaláta: Újabb részletek derültek ki a lojalitási juttatással kapcsolatban

Ezen a héten adja ki a munkáltató az írásos tájékoztatót az évvégi lojalitási juttatás konkrét végrehajtásával kapcsolatban. Annyit tudni, hogy az október havi bérjegyzékkel együtt, november elején érkezik a kód, amivel a munkavállalók nyilatkozhatnak arról, hogy milyen formában kérik a kifizetést:

  • bérjellegű kifizetésként,
  • SZÉP-kártyára utalással, ez esetben nettó 308.984 Ft-ot tud felhasználni a munkavállaló, vagy
  • vegyesen, 50-50%-ban.

Nyilatkozni két héten át, november 24-ig lehet, a juttatás kifizetésére legkésőbb december 15-ig sor kerül. 


A főrendelkezők október 13-án kapják meg a ki nem vett munkaközi szünet után járó összeget. 


Egyeztetésre került sor a munkáltató képviselőjével, aki nyitottnak mutatkozott a munkakörük betöltésére alkalmatlanná váló munkavállalók helyzetének kezelésére a MÁV-nál. Kezdeményezésünk célja, hogy az érintettek is bekerülhessenek a MÁV Esély programba, ami további 3 hónapot biztosíthat számukra, ezalatt jóval nagyobb eséllyel lehet új munkakört, új feladatot találni számukra. Ez már csak azért is indokolt, mivel vélelmezhető, hogy a munkaképességük csökkenése több évtized szolgálat miatt következett be esetükben.