Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Vasutasnap, nyugdíjas búcsúztatás és tisztújítás szakszervezetünk MÁV Budapest Területi Vagyongazdálkodás Tagcsoportjánál!


A tartalmas rendezvénynek csak a kánikula és a szúnyoginvázió szabhatott csak határt. 

2023. augusztus 25-én tartotta a MÁV Budapest Területi Vagyongazdálkodás Tagcsoport tisztújítással egybekötött vasutasnapi és nyugdíjas búcsúztató rendezvényét az évek óta megszokott helyszínen, a XV. kerületi MÁV-telepen lévő ház kertjében.

A szervezők már kora reggel érkeztek: felállították a sörpadokat, asztalokat, székeket, majd nekiláttak a menü előkészítésének. Folyamatosan érkező tagtársainkat és vendégeinket tepertőkrémes és zsíroskenyérrel, paradicsommal, paprikával, lilahagymával vártuk, miközben Vági István nyugdíjas tagtársunk felügyelete alatt már javában készült a gulyásleves a bográcsban.
Hölgy tagtársaink pogácsát, süteményeket, a férfiak italokat hoztak, aminek következtében végül olyan sok finomság érkezett, hogy a résztvevők alig tudták azt elfogyasztani. A rendezvény kötöttségek nélkül telt, voltak olyan tagok, akik végig résztvettek a rendezvényen, mások később érkeztek, vagy korábban távoztak.

A közgyűlésen 23 tagtársunk vett részt hozzátartozóik, meghívott vendégeink társaságában, köztük volt Diamant Tünde kistársasági vezető ügyvivő-helyettes, a VDSzSz Szolidaritás Felügyelő Bizottságának elnöke és Dr. Szabó Imre pénzügyi vezető is.

A rendezvényen tisztújító választásra is sor került. Tagcsoportvezetőnek Harcos Magdolnát, tagcsoportvezető-helyettesnek Ignatovits Ildikót választotta meg a tagcsoport.

Két idén nyugdíjba vonult tagtársunk búcsúztatására is készültünk, végül csak Mogyoró Ilona tudott eljönni a rendezvényre, tőle meglepetés ajándékkal búcsúzott a Tagcsoport.

Ahogy teltek az órák, és egyre többen lettünk, úgy emelkedett a hangulat - és sajnos a hőmérséklet is. Bár árnyékos helyen voltunk egész nap, a nyári kánikulai meleg és a szúnyogok elől nem lehetett elbújni, így a rendezvény sikeresen, bár a korábbi éveknél picit hamarabb ért véget, azzal, hogy tagjaink már alig várják, hogy újra találkozhassanak egymással.

Ignatovits Ildikó

Galéria