Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Debreceni Cargós tagcsoport: horgászverseny választással!


A VDSzSz Szolidaritás Debreceni Cargós tagcsoportja 2023. augusztus 12-én tartotta szokásos nyári családi rendezvényét, a horgászversennyel együtt a Sóstóhegy közelében levő Verba Tanyán. Ugyanitt tisztségviselő-választásra is sor került, a tagcsoport vezetője Kucskár Imre, helyettese Hajdu Bálint lett.

Debreceni Cargós tagcsoport: horgászverseny választással!

A pecások már reggel korán gyülekeztek, elfoglalták helyeiket, fúrtak, faragtak, szereltek, majd fél nyolckor 15 résztvevővel megkezdődött a verseny, ami 15 óráig tartott. Eközben szépen lassan gyülekeztek az emberek.

A reggeli főtt virsli és kolbász volt, valamint tepertő. Régen látott barátok, munkatársak, nyugdíjas kollégák merültek el beszélgetésekben. Az idő múlása azon látszott igazán, hogy több tagtársunk - akik régebben a kisgyermekükkel érkeztek - ma már az unokájukat is magukkal hozták. A jó kedvet a parázs csocsómeccsek és az asztalitenisz csaták csak fokozták.

Délre lassan mindenki megérkezett, így kb. 65-70 ember vett részt a rendezvényen. Közben a horgászversenyen változatos küzdelem zajlott, egyre több hal került horogra, a méréssel sok munkát adva a lelkes zsűrinek. Az ebédet a Verba Tanya szolgáltatta: ízletes babgulyás és három fajta (almás, túrós, meggyes) rétes volt. Az idő előrehaladtával egyre oldottabb lett a hangulat az elfogyasztott hűtött italok következtében. A horgászverseny rendkívül izgalmas hajrát hozott, és nagyon szoros küzdelemben dőlt el. Végül első helyen a fiatalabb Polgár Csaba végzett 27 kiló 89 dekával, második helyen Faragó Nándi 25 kiló 96 dekával, a harmadik pedig a mindig dobogón végző Kolozsi Márton lett 25 kiló 72 dekával. A legnagyobb hal kifogóját illető Nagy Ho-Ho-Horgász díját szintén az ifjabb Polgár Csabi nyerte egy 9 kiló 78 dekás ponttyal.

Rendezvényünket meglátogatta Barna István volt területi vezető ügyvivő, akitől tagcsoportunk meleg szavakkal és hideg pezsgővel búcsúzott, valamint egy kedves ajándékkal. Pista ezekkel a szavakkal mondta el a hitvallását az érdekvédelmi munkával kapcsolatban: "Az a legfontosabb, hogy a tagokat mindig védeni kell, akkor is, ha esetleg nincs igazuk." A rendezvényen tisztújító választásra is sor került. Lévai Zsolt lemondott a tagcsoportban betöltött tisztségéről, mivel májusban területi vezető ügyvivő-helyettes lett. Az új tagcsoportvezetőnek Kucskár Imrét választotta a tagcsoport, helyettese Hajdu Bálint lett. A rendezvény végén a résztvevők "a jövőre veletek ugyanitt!" felkiáltással búcsúztak egymástól.

Kucskár Imre, tagcsoportvezető

Galéria