Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Főzőverseny: inas, hártyás marhahússal is lehet dobogós helyet elérni!


Szakszervezetünk MÁV Zrt. Veszprém FCSF Tapolca tagcsoportja ezt a bravúrt be is mutatta, és az előkelő harmadik helyezést hozták el a Badacsonyi Szürkebarát és a Magyar Szürkemarha Ünnepén. Gratulálunk nekik!

Idén XIX. alkalommal rendezték meg a Badacsonyi Szürkebarát és a Magyar Szürkemarha Ünnepe. A kétnapos rendezvény második napján, augusztus 13-án vasárnap tartották a hagyományos szürkemarha gulyásfőző versenyt. Idén a „MÁV-VDSzSz Szolidaritás” csapat a kiemelkedő III. helyezést érte el.

Csapatunk főszervezője Kocsor Szabolcs tagtársunk volt, aki gondoskodott a nevezésről, de ő hangolta össze a résztvevők munkáját, valamint szintén Szabolcs szerezte be a szükséges hozzávalókat.

A főzőverseny 9 órakor kezdődött, ekkor választottak helyet a csapatok, és kapták meg a sorszámokat és a csapatonként járó 5-5 kg szürkemarha gulyáshúst. A versenyzők szabadon választhattak, hogy milyen gulyást készítenek belőle. Csapatunk a szerencsés 13. sorszámot kapta, ennek ellenére sajnos inas, hártyás marhahús-csomagot sikerült választani. A MÁV-VDSzSz Szolidaritás csapatnál szürkemarha gulyás készült. Külön dicséret illeti meg a csapat hölgytagjait, akik több mint két órát dolgoztak azon, hogy a kapott húst minőségi alapanyaggá alakítsák, mint az eredmény is mutatta, nagy sikerrel.

A csapat főszakácsa, a nyugdíjas Béla bácsi, remek ételt varázsolt az előkészített alapanyagokból. A főzőverseny és a finom gulyás elfogyasztása jó hangulatban telt, az elkészült gulyásleves nagyon hamar elfogyott.

A főzőversenyen 42 csapat indult, és ebből 38 csapat adott le értékelésre alkalmas tányért. Összesen 25 csapatot díjaztak, a finom gulyásokat 6-6 bronz, ezüst és arany oklevéllel jutalmazták. Ezt követően adták át a dobogós helyezetteknek járó okleveleket és tárgyi ajándékokat, majd a különdíjak átadásával zárult az eredményhirdetés.

Az oklevélet és az ajándékokat a hagyományokhoz híven a tapolcai állomáson lévő kiállító teremben teszik közszemlére, ahol minden érdeklődő számára megtekinthető lesz.

Ignatovits Ildikó

Galéria