Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Tiborszállás tizedszer: a hely, ahol öt napig tart a Vasutasnap!


Idén is sor került a VDSzSz Szolidaritás MÁV-Start Zrt. Vezérigazgatóság Szolgáltatásfelügyelet Tagcsoportja által szervezett tiborszállási vasutas hétre - immáron 10. alkalommal. 

Tiborszállás tizedszer: a hely, ahol öt napig tart a Vasutasnap!

Mivel idén én lettem ennek a tagcsoportnak a vezetője, a rendezvény szervezése rám várt. Az úgynevezett „keménymag” nevű kis csapatunkkal már hetekkel, sőt hónapokkal korábban összedugtuk a fejünket, azon tanakodtunk, hogyan kellene színvonalas és tartalmas rendezvényt létrehozni. Már az előkészületek miatt is nagy izgalommal foglaltuk el "Táborunkat" július 26-án. 
Az első napon „keménymag” nevű kis csapatunk segítségével lakhatóvá tettük a tábort, ebédre Hiripi Sándorné - „Kati néni” - finom töltött káposztáját fogyaszthattuk el. Délután a gyerekek nagy örömére előkerültek a labdák, aszfaltkréták, feldíszítettük a tábor helyszínét színes lufikkal, színes zászlófüzérrel, ezzel is hangulatosabbá téve a helyszínt. Vacsora szalonnasütéssel telt, és Pintér János által készített slambucot kóstolhattuk meg. A tánc és a jó zene sem maradhatott el a kötetlen beszélgetés mellett.
A második napon folyamatosan érkeztek tagtársaink családtagjaikkal. Ebédre Gombos Ferenc barátunk által készített paprikás krumpli kolbásszal csillapította éhségünket. Ezt követően mátészalkai kollégánk, Szabó Nándor és csapatának köszönhetően lovasbemutatóra került sor, mely a magyarság történetét, illetve életformáját mutatta be. Annyira jó volt látni, ahogy csapatunk apraja-nagyja élvezte az előadást, és hogy kipróbálhattak mindent: lovaglást, íjászkodást, lándzsahajítást, illetve fel is próbálhatták az öltözetet. Nagy élmény volt ez mindenkinek!
Délután bekapcsolódott a jó hangulatú családi napunkba szakszervezetünk több vezető tisztségviselője is: Mózes Tibor ügyvezető alelnök és Novák Viktor MÁV társasági vezető ügyvivő, illetve Dr. Gönczi Tamás, a Startos társasági vezető ügyvivő, aki a kislányával érkezett.
Vacsorára Rohács László tagtársunk és Varga Gábor barátunk készített finom babgulyást , melyhez Papp János tagtársunk felesége - Etus - jóvoltából csőrögét kóstolhattunk. Ezt követően a fergeteges hangulatról Fekete Gergő zenész barátunk gondoskodott, aki hajnalig húzta nekünk a talpalávalót.
A harmadik napon a hajnalig tartó fergeteges buli után a délelőtt pihenéssel, szabad foglalkozással telt, a gyerekek, a felnőttek egyaránt társasjátékoztak, fociztak. Ebédre finom halászlevet kóstolhattunk meg Papp János tagtársunknak köszönhetően, vacsorára Gombos Ferenc barátunk finom csülök pörköltet kényeztetett minket. 
Vacsora után Simon Péter tagtársunkat köszöntöttük nyugdíjba vonulása alkalmából, melyet örömmel, meghatódva fogadott tőlünk.

A negyedik napon reggelire finom szalona készült tárcsán, Varga Gábor közreműködésével. A délelőtti hőségben a gyerekek nagy örömére vizesjátékra, vizibombázásra került sor, melyből a felnőttek is kivették a részüket. Ebédnél Rohács László tagtársunk által készített finom birkapörkölt csillapította éhségünket, amit szieszta, illetve szabad program követett.
Vacsorára csirkecomb, csirkeszárny sütésre került sor, amit Rohács László és Varga Gábor készített el nekünk, jóízűen el is fogyasztottuk. Az este további része kötetlen, vidám beszélgetéssel telt el.

Az ötödik napon a reggeli elfogyasztása után összepakoltuk holmijainkat, és búcsút vettünk egymástól, gazdag és tartalmas élményekkel indultunk haza az ország különböző pontjaira.

Bakos Sándor, tagcsoportvezető

Galéria