Nálunk minden
a vasutasokról szól!

A kecskeméti utazó és pénztáros tagtársaink Vasutasnapi nyaralása Tiszafüreden


Idei négy napos nyaralásunkat 2023. július 7-10. között Tiszafüreden tartottuk. Az időpont kiválasztásánál most nem a Vasutasnap időpontja volt a szempont, hanem a tiszafüredi Tisza-tó fesztivál. Puszta véletlen, hogy ez a Vasutasnappal egy időpontra esett.

A kecskeméti utazó és pénztáros tagtársaink Vasutasnapi nyaralása Tiszafüreden

Pénteken nem sokkal 10 óra után érkeztünk a Morotva Üdülőháztelepre. Úgy terveztük, hogy a 14 órakor esedékes beköltözésig fürdünk egyet a Tisza-tóban, de a szállásadónk nagyon rugalmas volt, már az érkezésünk után beköltözhettünk az apartmanokba. Így a beköltözés után ebédeltünk egy étteremben, majd csoportos kedvezménnyel mindenki a szabadstrandon élvezte a tó adta örömöket.
Fürdés után egy könnyű vacsora a fürdő területén, majd a Tisza-tó Fesztivál fő attrakciójá,t a Tankcsapda koncertet szerettük volna jó néhányan megnézni. Sajnos, a koncertre nem adtak csoportos kedvezményt. Sebaj, mondták az okos vasutasok, majd kívülről meghallgatjuk! Húzós volt a jegyár. A helyszín a fesztivál félszigeten volt. A beléptetéstől annyira messze volt a színpad, hogy szinte semmit nem hallottunk. "Na majd kimegyünk a partra, és onnan hallgatjuk" felkiáltással gyalogoltunk 20 percet. A szervezők okosak voltak, mert onnan sem volt jobb. A félszigeten lévő erdő úgy felfogta a hangot, hogy csak tompa dübögést hallottunk. Ez nem jött össze. Csalódottságunkban a szállásunk mellett lévő retródiszkóba mentünk. Az jól sikerült! A fiatalság reggel fél ötkor tért vissza a szállásra, az öregebbje fél háromkor.

Ennek megfelelően a szombati ébredés nem volt túl korai. Szerencsére mesterszakácsunk Somogyi Imre és kuktái kihagyták a retródiszkót, így reggel 9 órára elkészült a bográcsos tojásos lecsó. Reggeli után átgurultunk Poroszlóra a Tisza-tavi Ökocentrumba. Itt rengetegen voltak, emiatt többfelé szakadt a csapat. Egy részünknek sikerült a csoportos csónakázáson résztvenni. Sajnos az elfogyott időpontok miatt sokan nem tudták ezt megtenni. Rengeteg látnivaló van a centrumban. Érdemes ellátogatni oda, de csak szigorúan hétköznap. A gyerekek a vidrák etetését élvezték legjobban.
Ebédünk már a strandon várt, ahol ismét kedvezményes áron fürödhettünk. Kora este visszamentünk a szállásra, ahol mesterszakácsunk tárcsán mindenféle nagyon finom szalonnákat sütött, félbevágott hagymákkal. Felesleges mondani, de nagyon gyorsan elfogyott.
Éjszaka a fiatalság folytatta a hajnalban abbahagyott bulizást. A korán ébredő vasutasok még találkoztak velük, amikor a retródiszkóból hazaértek.

Vasárnap a fürdőzésé volt a főszerep. Megbeszéltük, hogy az előző napok fáradalmait ki kell pihennünk, hogy a következő héten az utazóközönséget teljes odaadással tudjuk kiszolgálni. Fürdés előtt, reggeli időpontban, 10 órakor megtartottuk a tisztújító választásunkat a Kecskemét utazók Tagcsoportban bőven 50%-os részvétel mellett.

Hétfőn 10 óra előtt elhagytuk a szállásunkat. De nem egyenesen haza indultunk, hanem Kiskörén a Tisza-tavi Hallépcsőt is megnéztük. Látványos, amikor több ezer hal úszik az árral szemben. Majd a kiskörei kilátóból néztünk ki, de ezzel még nem ért véget a közös együttlét: Kunhegyesen a Betyár csárdában ebédeltünk, majd hazaindultunk.

Idén, a Mozdonyvezetők Szakszervezetével közösen terveztük a nyaralást. Végül a 45 fős összlétszámból három mozdonyvezető volt ott. Ezúton szeretném megköszönni nekik a szervezésben való segítséget, és a nyaralás alatti jó hangulatot! Tagcsoportunk még nagyon fiatal, mindössze hét éves. Hetedik közös nyaralásunk volt ez, de az élmények miatt az első háromban biztos benne van. Mindent elmond születésnapos tagtársunk kijelentése: "Ez volt élete legjobb Születésnapja".

Kollár Károly

Galéria