Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Véget ért az e-learning kurzus a MÁV-nál!


2023. június 30-val lezárult az e-learning kurzus a MÁV Zrt-nél, melyen KÖFI irányítók és forgalmi szolgálattevő tevékenységet ellátó munkakört betöltő munkavállalók vettek részt.

Az e-learning képzések az alábbi témaköröket tartalmazták:

Forgalmi informatikai rendszerek: 1 óra
Vasúti biztonsági kultúra: 2 óra
A vasúti veszélyhelyzetek kezelésének szakmai protokollja: 2 óra

A teljesítések átlagosan 90% körül valósultak meg, a pontos adatokat lásd lejjebb:

E-learning megnevezése Összesen regisztrált Teljesítette 
Forgalmi informatikai rendszerek 3711 3359
Vasúti biztonsági kultúra 3711 3392
A vasúti veszélyhelyzetek kezelésének szakmai protokollja 3711 3351


A kurzust elvégző munkavállalók megállapodás szerinti kifizetése folyamatban van.Tekintettel arra, hogy az oktatások az időszakos oktatások óraszámába beleszámítanak, így az el nem végzett kurzusokat pótolni szükséges.

Azért, hogy egyes munkavállalók ne kerüljenek hátrányos helyzetbe,  a munkáltató az eddigi feltételek mellett a kurzust újranyitja 2023. július 15. és 2023. augusztus 30. között. Ezen kívül egy időszakos pótoktatásra is lehetőségük lesz azoknak, akik esetleg az új időszakban sem tudják elvégezni az e-learninget, erre 2023. szeptember 1. és 2023. szeptember 30. között kerül sor.

A jövőre nézve elmondható, hogy az e-learning képzés jó irány, de azt ki kell hangsúlyoznunk, amit a VDSzSz Szolidaritás első perctől kezdve képviselt a munkáltató felé: az F.1. sz. Jelzési Utasítást, F.2. sz. Forgalmi Utasítást ebben a formában nem lehet oktatni.
Természetesen, többek között a sikeres kurzus teljesítéséért járó díjazás mértékét, illetve az ehhez szükséges idő keret szükségességét is újra kell tárgyalni a munkáltatóval.

Novák Viktor, VDSzSz Szolidaritás, MÁV társasági vezető ügyvivő