Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Nyugdíjas-búcsúztatóval egybekötött tisztségviselő-választás volt Tiborszálláson


Nyugdíjasbúcsúztató ünnepséggel egybekötött tisztségviselő-választást tartottak május 19-én Tiborszálláson, ahol kollégái, barátai, tagtársai és a VDSzSz Szolidaritás vezetése jelenlétében köszöntötték Hiripi Sándort, a Szolgáltatásfelügyeleti Tagcsoport legendás vezetőjét. Hiripi Sándor tavalyi nyugdíjazása óta helyettese, Kondás Róbert látta el a szakszervezeti teendőket a május 19-i választásig, a stafétát Bakos Sándor, a megválasztott tagcsoportvezető vette át tőle, helyettese Lencsés Viktor lett.

Nyugdíjas-búcsúztatóval egybekötött tisztségviselő-választás volt Tiborszálláson

A tisztújító XXIV. Küldöttgyűlés után valamennyi tagcsoportunknál tisztségviselő-választásra kerül sor, a tiborszállási volt az ilyen taggyűlés a Budapesti Területi Szervezetnél.

A fenti fotón Bakos Sándor, Hiripi Sándor és Kondás Róbert látható. Szervezésükben a megszokott jó hangulatú, fergeteges tiborszállási bulira került sor, de mi másra is számíthatnánk ott, ahol a vasutasnap is egy hétig tart?! A szervezőkön kívül köszönet illeti Katikát, Sándor feleségét, aki rengeteg türelemmel és segítséggel támogatta Sanyi és tagtársaink szakszervezeti munkáját, életét.

Hiripi Sándorral tavaly interjút is készítettünk, miután átvette Életút kitüntetését. Ebből idézzük most fel a kezdeteket, hogyan került szakszervezetünkhöz, illetve mit gondol a VDSzSz Szolidaritásról:

Érkezett egy utaspanasz, amit az akkori főnöknek írt valaki, névtelenül. Mennem kellett a főnökhöz. Felkerestem a VSZ vezető ügyvivőjét a Kerepesi úton, közöltem vele, hogy valószínűleg jogi segítségre lesz szükségem, ezt azonban megtagadta, mondván, hogy nem lesz szükség semmi ilyesmire. Megköszöntem, otthagytam, majd megkérdeztem a VDSzSz helyi ügyvivőjét – Járvás Andrást – , hogy amennyiben jogi segítségre lenne szükségem, tudnak-e valamilyen jogászt biztosítani. Annyit mondott, hogy öt percen belül ott van. Akkor léptem át a VSZ-ből a VDSzSz-be. (...)

Én a VDSzSz Szolidaritásban látom így visszatekintve is azt a csapatot, amelyik küzd, harcol és tesz az emberekért. Segít az embereknek. Nem fordulnak el a tisztségviselők, ahogy az én esetemben is történt annak idején. A legaktívabb szakszervezetnek a VDSzSz Szolidaritást látom. Az utazókkal való beszélgetések során is, amikor szóba jöttek a szakszervezetek, nagyjából ez a vélemény. Helyi szinten a VDSzSz Szolidaritás mindenben gyorsabban lép.

A teljes interjút ide kattintva olvashatod el, a 10. oldalon kezdődik. Ezúton is boldog, egészségben gazdag nyugdíjas éveket kívánunk Hiripi Sándornak, a megválasztott tisztségviselőknek pedig eredményes munkát!

Galéria