Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Kezdeményeztük a lojalitási juttatás egy részének előrehozott kifizetését!


A tavalyi mintára Pafféri Zoltánnál, a MÁV Zrt. vezérigazgatójánál hivatalosan is kezdeményeztük azt, amire előzőleg Halasi Zoltán, a VDSzSz Szolidaritás elnöke Lázár János építési és közlekedési minisztert kérte. 

Kezdeményeztük a lojalitási juttatás egy részének előrehozott kifizetését!

Összhangban azzal, amit Halasi Zoltán, a VDSzSz Szolidaritás elnöke a XXIV. Küldöttgyűlés megnyitó beszédében elmondott, hivatalosan is kezdeményezzük, hogy a tavalyi évhez hasonlóan, idén is fizessék ki a munkáltatók a bérmegállapodásban rögzített lojalitási juttatás összegének egy részét. Az aláírók 2022. évre vonatkozóan úgy módosították a bérmegállapodást, hogy az évvégi egyösszegű készpénzes kifizetés egy részét júliusban utalták el - ez a munkavállaló előzetesen tett nyilatkozata alapján lehetett készpénzes kifizetés vagy SZÉP-kártya utalás (nettó 203 ezer Ft.).

Szorgalmazzuk, hogy a bérmegállapodás hatálya alá tartozó vasútvállalatok munkavállalói idén is élhessenek ezzel a lehetőséggel.

Ismeretes, Halasi Zoltán, a VDSzSz Szolidaritás elnöke Lázár János építési és közlekedési miniszternek címezve kérte ezt szakszervezetünk XXIV. Küldöttgyűlésén, május 15-én.