Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Ruhareform a MÁV-csoportnál


Várjuk a jelenlegi ruházattal kapcsolatos munkavállalói észrevételeket, javaslatokat!

A MÁV-Volán csoport ruhabizottságában szakszervezetünk is képviselteti magát. A legutóbbi egyeztetésen a munkáltató elkötelezettséget mutatott aziránt, hogy a munkavállalók munkakörülményeit folyamatosan fejlessze, és ezzel összefüggésben olyan munkavégzési feltételeket teremtsen, ami magasszintű munkavállalói komfortérzetet garantál. Fontos, hogy a munkaidőben viselt egyen-, forma- és munkaruházat kényelmes viseletet biztosítson, korszerű anyagok felhasználásával hatékonyan védjék a munkavállalókat az időjárás viszontagságaival szemben, ugyanakkor a ruházatok megjelenése megfeleljen a MÁV-Volán csoportnál elvárt arculati előírásoknak is.

A ruhabizottság az alábbi célokat határozta meg:

  • Egyen-, forma- és munkaruházat minőségével kapcsolatos észrevételek, viselési tapasztalatok összegyűjtése és feldolgozása, majd a vélemények figyelembevételével a ruházati ellátás megváltoztatása
  • A klímaváltozás jelentette kihívásoknak megfelelő ruházat kialakítása, mely hatékonyan támogatja a munkavállalók védelmét az esetlegesen szélsőséges időjárási viszonyok között is, illetve korszerű anyagok felhasználásával kényelmes, strapabíró öltözetet biztosít a munkavállalóknak.
  • Méretállások felülvizsgálata.
  • A kialakított egyen-, forma- és munkaruházati kollekciónak megfelelően a Kollektív Szerződésekben az alapellátás, a választható ruházat körének és pontértékének felülvizsgálata és aktualizálása.

Első lépésként tehát a jelenlegi ruházattal kapcsolatos munkavállalói, viselői észrevételek begyűjtésére és összegzésére kerül sor. Reméljük, meglátásaitokkal segítitek a bizottság munkáját, javaslataitokat erre az email-címre várjuk: bodon.gabor@vdszsz.hu

Bodon Gábor, munkavédelmi szakértő