Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Lecsökkent az alvállalkozók által végzett takarítások száma, több a szemét a munkahelyeken, az ingatlanfenntartási és gazdálkodási főigazgatóhoz fordultunk


Bár a takarítás terén is tulajdonosi elvárás a költségcsökkentés, Kertész Péter biztosított minket arról, hogy minden érdemi panaszt kivizsgálnak, ha valaki az üzemi terület konkrét helyén hiányosságot tapasztal, és azt a területileg illetékes TIZO osztályvezető részére jelzi.

Kertész Péter főigazgató, MÁV Zrt. Ingatlanfenntartási és gazdálkodási főigazgatóság válaszában kitért arra, hogy általános tulajdonosi elvárásként fogalmazódott meg minden területre – így a takarítási tevékenységre vonatkozóan is - , hogy költségcsökkentési intézkedések végrehajtására van szükség.

Utasforgalmi területen a közszolgáltatási szerződés (KÖSZ) szerinti szolgáltatási szint biztosításától eltekinteni nem tudunk, ezért – kényszerűségből - az üzemi területek esetében elérhető ésszerű megtakarításokkal tudunk megfelelni az elrendelésnek.

Amennyiben valamely konkrét helyszínen hiányosságot tapasztaltok, kérem jelezzétek a területileg illetékes TIZO osztályvezetőknek, akik természetesen minden érdemi panaszt ki fognak vizsgálni.

Előzmény

Bodon Gábor, a VDSzSz Szolidaritás munkavédelmi szakértője Kertész Péter főigazgatóhoz fordult, mivel tagjaink, kollegáink egyre növekvő számban azzal fordulnak hozzánk, hogy munkahelyeiken (irodáinkban) a külsős vállalkozók által végzett takarítások száma, intenzitása az utóbbi időben lecsökkent, ez néhány esetben "szemetesebb" munkahelyet eredményez.

Emiatt tájékoztatást kértünk a takarítási feladatok átalakításáról (átszervezéséről), illetve, ha ez a munkahelyeken észlelhető higéniai (takarítottsági) problémát vet fel, hogyan és kinek jelezhetik azt tagtársaink.