Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Figyelem! Ne feledkezz meg az iskolalátogatási igazolásról!


Az arcképes igazolványok érvényesítéséhez szükséges iskolalátogatási igazolások leadási határideje 2023. március 24.

​A munkáltató felhívja az érintett munkavállalók figyelmét, hogy valamennyi 18 és 25 életév közötti, középiskolai vagy felsőfokú nappali tanulmányokat folytató gyermekek esetében idén is szükséges a jogosult nevére kiállított, iskolalátogatási igazolások leadása.
Az utazási igazolványok igényléséről és használatáról szóló társasági utasítások alapján a 18 és 25 év közötti igényjogosult gyermekek nappali tagozatos (közép- vagy felsőfokú tanulmányok esetében is) tanulói jogviszonyát a jogszerző munkáltatója – október 31-ig, ill. követő év március 31-ig – köteles évente kétszer ellenőrizni az adott iskolai félév megkezdésétől számított két hónapon belül a bemutatott iskolalátogatási/hallgatói jogviszony igazolások alapján.

Figyelem! A 25. életévét betöltött gyermek (a tartósan beteg gyermek kivételével) utazási igazolványra akkor sem jogosult, ha nappali tagozaton tanulmányokat folytat!

A munkáltató felhívja az érintett munkavállalók figyelmét, hogy a fentiekre tekintettel a 18. és 25. életév közötti igényjogosult (minden olyan gyerek, aki a 18. évét 2023. március 31-ig betölti), középiskolai és felsőfokú nappali tanulmányokat folytató gyermek nevére kiállított iskolalátogatási igazolások beérkezési határideje:

2023. március 24., péntek

A 2023. február eseje után kiállított igazolásokat a Humán ügyfélszolgálati irodákban lehet leadni vagy elektronikusan megküldeni az uszikozpont@mav-szk.hu e-mail címre. Amennyiben az iskolalátogatási igazolás a fenti határidőig nem érkezik meg a Humán Szolgáltatáshoz, az igényjogosult gyermek nem kerül bele az érvényesítési listába, így az utazási igazolvány a MÁV-START Zrt. automatikusan letiltja.

Az igazolvány érvényessége ide kattintva ellenőrizhető!