Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Alapbér-kiegészítés és bérpótlék: június végéig meghosszabbítva!


A MÁV Zrt. a szakszervezetekkel korábban megkötött megállapodás alapján meghosszabbította kötelezettség-vállalását 2023. június 30-ig.

Alapbér-kiegészítés és bérpótlék: június végéig meghosszabbítva!

A MÁV Zrt. egyoldalú bérintézkedést hajt végre az alábbiak szerint:

  • 10%-os mértékű alapbér-kiegészítés a Pályavasúti Területi Igazgatóság Budapest meghatározott munkaköreiben. Érintett munkaköröket jelen intézkedés 1. sz. melléklete határozza meg, azzal, hogy a bérintézkedésre a melléklet által meghatározott szolgálati helyen és munkakörökben ténylegesen foglalkoztatott munkavállalók jogosultak, annak időtartamára vonatkozóan.
  • 10%-os mértékű alapbér-kiegészítés a TEB szakterület meghatározott szolgálati helyein és munkaköreiben. Érintett szolgálati helyeket és munkaköröket jelen intézkedés 2. sz. melléklete határozza meg, azzal, hogy a bérintézkedésre a melléklet által meghatározott szolgálati helyen és munkakörökben ténylegesen foglalkoztatott munkavállalók jogosultak, annak időtartamára vonatkozóan.

Jelen intézkedés időbeli hatálya 2023. február 1. napjától 2023. június 30. napjáig tart.

A munkáltató vállalta, hogy a gazdálkodási eredményeinek és anyagi lehetőségeinek függvényében megvizsgálja a jelen egyoldalú intézkedése szerinti juttatások 2023. június 30. napját követő fenntartásának lehetőségét.
A jelen bérintézkedésben érintett munkavállalók a fentiekről írásos munkáltatói értesítőt fognak kapni.