Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Továbbtanulási lehetőségek


Duális képzés keretein belül szerezhetnek szakmai tapasztalatot  a közép- és felsőfokú tanulmányaikat folytató fiatalok. A képzés sikeres teljesítését követően a jól teljesítők számára álláslehetőséget kínál a MÁV-Volán csoport.

Képzések középiskolába jelentkező diákok számára

Számos intézmény nyújt lehetőséget a cégcsoport vállalatainál hasznosítható szakmák tanulására azok számára, akik 2023 szeptemberében kezdik el középfokú tanulmányaikat.

A vállalatcsoporttal együttműködő középiskolákról és képzésekről az alábbi linken található Pályaorientációs tanácsadó füzetünkben adunk részletes tájékoztatást.

https://www.mavcsoport.hu/kozepfokudualis

A füzetben szereplő információk tájékoztató jellegűek a MÁV-Volán-csoport vállalatai és az intézmények együttműködései, valamint a jelenleg futó és 2023-ra meghirdetett képzések alapján. Érdeklődés esetén a képzőintézménnyel is mindenképpen fel kell venni a kapcsolatot.

A középiskolai felvételi folyamatáról az Oktatási Hivatal weboldalán, az alábbi linken tudnak tájékozódni:

https://www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/kozepfoku_felveteli_eljaras_informacioi

Lehetőségek felsőoktatásban továbbtanulók számára

A MÁV-Volán-csoport vállalatai idén is várják a 2023 szeptemberében egyetemi tanulmányaikat megkezdő fiatalok jelentkezését a felsőfokú duális képzéseikre. A gyakorlatorientált képzési programhoz egyrészt a Széchenyi István Egyetem (SZE) és a Dunaújvárosi Egyetem (DUE) nappali alapképzéseit megkezdő hallgatók, másrészt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) nappali mesterképzését megkezdő hallgatók csatlakozhatnak.
A választható egyetemek és szakok listája az alábbi linken található:
https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/dualiskepzes

A duális képzésben részt vevő hallgatók a szakmai gyakorlati időszak alatt megismerkednek a vállalat munkafolyamataival, megfelelő gyakorlati tudást szereznek szakterületükön. Egyetemi tanulmányaik teljes idejére havonta a minimálbér 75 százalékának megfelelő (2023-ban 174.000 Ft/hó) hallgatói munkadíjban részesülnek.

A képzésre történő jelentkezés két lépcsőben történik: az e-felvételi rendszerben, a https://www.felvi.hu/ weboldalon 2023. február 15-ig kell elküldeni a jelentkezést az érintett egyetem duális képzésben induló szakára, ezt követően a vállalati jelentkezéseket 2023. április 30-ig kell beküldeni a https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/dualiskepzes weboldalon keresztül.

A témával kapcsolatban felmerülő kérdéseiket a palyaorientacio@mavcsoport.hu email címre lehet eljuttatni.