Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Búcsúzunk Kotta Istvántól


A VDSzSz Szolidaritás Miskolci Területi Szervezet vezető ügyvivő-helyettese, barátunk 64 évesen hunyt el. Szakszervezetünk saját halottjának tekinti Kotta Istvánt.

Búcsúzunk Kotta Istvántól

Látjátok feleim, egyszerre meghalt és itt hagyott minket magunkra. Megcsalt. Ismertük őt. Nem volt nagy és kiváló, csak szív, a mi szívünkhöz közel álló. De nincs már.

- Kosztolányi Dezső: Halotti Beszéd (részlet)

Az élethez, tudjuk, hozzátartozik az elmúlás, és egyszer minden élet végetér. Arra viszont egyáltalán nem lehet felkészülni, mikor váratlanul és hirtelen következik be. A fájdalom belehasít a szívünkbe, és örökre mély nyomot hagy rajta.

Kotta István Barátunk váratlanul itt hagyott bennünket. Nem is olyan régen ünnepeltük a 60. születésnapját. Az ünneplés helyszínéül a vasutat választotta a kollegák és barátok között, melyet második otthonának tartott . Tele volt tervekkel és az életbe vetett pozitív gondolkodása akkor sem roppant meg, mikor egészségi állapota miatt a MÁV-ÉVEK-et igénybe vette. Továbbra is be-be járt, és intézte a tagok ügyes-bajos dolgait. Láttuk rajta, hogy néha fáradt, de válasza mindig az volt, mikor egészségi állapotáról kérdeztük, hogy ez a korral jár. Szakszervezetünknek a kezdetektől tagja volt. Nem tudott - és nem is akart - soha nemet mondani senkinek sem, valahányszor hozzáfordultak tagtársaink a gondjaikkal. Hangoztatta is: "Én vagyok a tagokért, és nem fordítva." Hiányozni fog a bajusz allatti huncut mosolya, vicces mondatai és a szakmai tudása, a vasút iránti önzetlen szeretete. Kotta István élt 64 boldog évet.

Cseh Béla Zoltán, VDSzSz Szolidaritás, miskolci területi vezető ügyvivő


Kotta István vasúti tanulmányait 1978-ban, a MÁV Forgalmi Kereskedelmi Segédtiszti tanfolyamán kezdte, majd 1982-ben elvégezte a MÁV Zrt, Forgalmi Kereskedelmi Tisztképzőt. 

1977-ig vonat fel- és átvevő Miskolc Rendező pályaudvaron, 1978 és 1980 között forgalmi szolgálattevő Hejőkeresztúron, 1981 és 2000 között forgalmi szolgálattevő Miskolc-Tiszain. 2000 óta ugyanitt főrendelkező.

Szakszervezetünknek 1994 óta tagja. 1998 és 2004 között üzemi tanácstag Miskolc Tiszain, 2004-ben az Üzemi Tanács elnöke, 2007-ben a Munkavédelmi Bizottság elnöke, szintén Miskolc-Tiszain. 
2008-ban majd 2014-ben ismét a MÁV Zrt. Központi Üzemi Tanácsának tagja lett. 
2008 óta a VDSzSz Miskolc-Tiszai alapszervezet vezető ügyvivője.
2011 óta a VDSzSz Szolidaritás Miskolci területi vezető ügyvivő-helyettes

Temetésére 2022. szeptember 8-án 13 órakor kerül sor Mezőcsáton.

Emléked örökké megőrizzük.