Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Kezdeményezésünkre a július végi kifizetésből a statisztikai állományból munkabaleset miatt kikerülő tagtársunk is részesült!


Javasoltuk, hogy azok a kollégák is kapják meg a júliusi kifizetést, akik munkabalesetük miatt amúgy nem részesültek volna belőle (több mint egy hónap keresőképtelenség miatt)!

Egy vezető jegyvizsgáló tagtársunk 2022. május 14-én munkavégzés közben munkabalesetet szenvedett, azóta folyamatosan keresőképtelen állományban van. A balesetet a munkáltató üzemi balesetnek ismerte el, azonban tagtársunk az egy hónapot meghaladó keresőképtelensége miatt a statisztikai állományból jogi állományba került, és a humán ügyfélszolgálaton azt a tájékoztatást kapta, hogy a július végén esedékes kifizetésből nem részesül.

Mivel tagtársunk önhibáján kívül (kifejezetten munkabalesetből eredően) került 1 hónapot meghaladó keresőképtelen állományba, kezdeményeztük, hogy a kifizetésből tagtársunk illetve a hozzá hasonló helyzetben lévő (a statisztikai állományból munkabeleset miatt kikerülő) más munkavállalók is részesüljenek!

Tagtársunk ezek után részesült a kifizetésből.