Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Ezt kell tenned, ha a július végi egyszeri kifizetést pénzjuttatás helyett SZÉP Kártyára kéred!


Nyilatkozni július 22-ig lehet.

Ezt kell tenned, ha a július végi egyszeri kifizetést pénzjuttatás helyett SZÉP Kártyára kéred!

Az évvégi lojalitási juttatás egy részét december helyett július végén fizetik ki a MÁV-Volán csoport munkáltatói. A munkavállaló eldöntheti, hogy a készpénzes kifizetést (bruttó 230.000 Ft) vagy az összeg SZÉP Kártya Szállás alszámlára való utalását választja, utóbbi esetben nettó 203 ezer Ft érkezik az alszámlára. (A hároméves bérmegállapodás értelmében a lojalitási juttatás kifizetése kizárólag készpénzben történhet, így ez a konstrukció kedvezőbb annál. A SZÉP-Kártya alszámlái továbbra is átjárhatóak.)

A nettó jövedelem növelése érdekében tehát lehetőség van arra, hogy bruttó 230.000 Ft pénzbeni juttatás helyett nettó 203.000 Ft SZÉP-kártya „Szállás" alszámla juttatást kérj. A SZÉP-kártya juttatást az igényelheti, akinek a munkaviszonya 2022. június 30. napjáig létrejött.

Ha a bruttó 230 000 Ft pénzjuttatást szeretnéd, nincs semmilyen tennivalód.

A SZÉP-kártya juttatásra vonatkozó kérelmet viszont online, a

https://kerdoiv.mavcsoport.hu/nyilatkozat

oldalon lehet megtenni, 2022. július 11. és 2022. július 22. között. Az elektronikus felületen lehetőség van határidőn belüli módosításra is, a korábbi kérés visszavonásával.

A kérelemhez a törzsszámra és a 2022. június havi bérjegyzéken szereplő egyéni kódra (EK) lesz szükség. Ha nem érkezett meg a bérjegyzék, vagy nem tartózkodsz otthon, érdemes az egyéni kód érdekében a humán ügyfélszolgálati irodát felhívni.