Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Budapesti horgászverseny: Amikor a horgászbotot is elrabolta a rablóharcsa


Június 24-25-én tartotta a Budapest Területi Szervezet első sporthorgász-versenyét.

Budapesti horgászverseny: Amikor a horgászbotot is elrabolta a rablóharcsa

A kecskéscsárdai Lápi Póc Horgásztóhoz délelőtt érkeztek a résztvevők, ahol a program megnyitóját és a horgászhelyek sorsolását követően délben dudaszóval kezdődött a megmérettetés. Ez nem csak a résztvevőknek, hanem a halaknak is figyelmeztetés volt: utóbbiak is elstartoltak a kánikula és a horgászok csalija elől. Azonban kitartó tagtársaink nem adták fel a küzdelmet, és hat órán át fárasztották a halakat. Az embert próbáló feladat közben a versenyzők elvesztegetett kalóriáit bográcsban főtt sertéspörkölt volt hivatott pótolni, tarhonyával, kovászosuborkával. A tikkasztó hőségben jól esett a büfében jegyre kiadott hideg frissitő italkínálat, nem is beszélve a kültéri medence hűsítő vizéről.

A legnagyobb halat - egy 3,35 kg-os pontyot - Farkas József fogta ki, aki egyben a verseny II. helyezését is megszerezte.
A verseny győztese Deutsch Zoltán lett. A III. díjat Fogarasi Zsigmond hozta el, akinek - nevéhez hűen - egy tolvajharcsa vitte el a horgászbotját. Bagi Csaba tisztségviselőnk egyből bajba jutott tagtársunk segítségére „úszott”, és a tóba vetette magát: Csabának sikerült megmentenie a horgászbotot és a horogra akadt ragadozót is.
Halasi Zoltán, a VDSzSz Szolidaritás elnöke és Mózes Tibor, szakszervezetünk alelnöke kötetlen beszélgetés keretében tájékoztatta az érdeklődőket az aktuális érdekvédelmi kérdésekről.

Az eredményhirdetést közös vacsora koronázta meg, amit jó hangulatú, éjszakába nyúló beszélgetés követett. Ábrahám László és Zarándi Márk jóvoltából zeneszó is színesítette a programot. Egy óra után a faházak és az apartmanok benépesültek, nyugovóra tért a csapat. Akikben pedig nem lankadt a horgászszenvedély, azok reggelig várták, hogy zsákmány akadjon a horgukra.

A reggeli ébredést a frissen főzött kávé, valamint az üstben főzött virsli és debreceni varázsolta kellemesebbé, utóbbiak kihalászása már jóval hatékonyabban ment, miközben sokan már a folytatáson gondolkoztak.

Köszönjük aktívan közreműködő sporthorgász - és az őket segítő - tagtársaink részvételét, Deutsch Tibornak és Bagi Csabának pedig a verseny megszervezésében és lebonyolításában való segítségét.

Bernát Beatrix, budapesti területi vezető ügyvivő, VDSzSz Szolidaritás

Galéria