Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Uncsi a nyári szünet? Ne a magasfeszültséggel dobd fel!


Három súlyosan égett fiatal életéért küzdenek a Bethesda Gyermekkórház égésintenzív osztályán, akik vonattetőre másztak szelfizni.

Uncsi a nyári szünet? Ne a magasfeszültséggel dobd fel!

A gyermekkórház Facebook-bejegyzésben hívta fel a figyelmet arra, mennyire veszélyes felmászni a vonatok tetejére:

SOHA, SOHA NE MÁSSZATOK VONATRA! Jelenleg is három olyan súlyosan égett fiatal életéért, gyógyulásáért küzdünk égésintenzív osztályunkon, akik vonattetőre másztak szelfizni (vagy épp fent lévő társukat menteni) vagy egyszerűen kipróbálni, milyen érzés fent lenni. Soha nem szabadna átélni, amit ők és gyógyítóik ebben a percben is átélnek.

A magasfeszültségű vezetéket nem kell megérinteni, másfél-két méteres távolságból is áthúz az áram, a 25 000 Volt és meggyullad az emberi test!

Osszátok meg, és juttassátok el ennek üzenetét ma legalább egy fiatalhoz!!!

- írják, és az alábbi videóra is felhívják a figyelmet, amit az RTL három éve készített:

Magyarországon évente 3-4 gyerek sérül meg súlyosan azért, mert áramütés éri a vonat tetején.

Idén májusban Hernádnémeti--Bőcs állomáson a tárolt gabonaszerelvény kocsijára fényképezés céljából két fiú közül egy 16 éves felmászott, a felsővezeték megközelítésekor a magasfeszültségtől életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, helikopterrel szállították kórházba.
Áprilisban szintén gyerekek szenvedtek súlyos égési sérüléseket a felsővezeték közelében, amikor felmásztak egy teherkocsira.

Ezzel kapcsolatban mi is megpróbáltuk felhívni a figyelmet a magasban leselkedő veszélyekre: