Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Start: soron kívüli írásos tájékoztatást kértünk a személyszállítási utazó személyzet nélküli vonatközlekedés tervéről


A közelmúltban ugyanis olyan információk terjedtek el utazó tagtársaink körében, hogy a munkáltató ismételten foglalkozik ezzel a lehetőséggel.

Start: soron kívüli írásos tájékoztatást kértünk a személyszállítási utazó személyzet nélküli vonatközlekedés tervéről

Szakszervezetünk már több alkalommal kifejtette az elképzeléssel kapcsolatos elutasító álláspontját, részletesen ismertetve jogi, forgalombiztonsági, illetve munkavállalói felelősséggel kapcsolatos súlyos aggályainkat, illetve a koncepciónak a munkaviszonyra vonatkozó szabályokkal és a forgalmi utasítással is ellentétes, jogellenes mivoltát.
Az azóta eltelt időben sem a szabályozási környezet, sem egyéb lényeges körülmény nem változott, így szakszervezetünk természetesen továbbra is fenntartja azon álláspontját, miszerint a vezető jegyvizsgáló nélküli vonatközlekedés alkalmazására jogszerűen nincs lehetőség. Miután a MÁV-Start a mintegy másfél éve véleményezésre megküldött tervezet bevezetése érdekében nem érdemi lépéseket, alappal feltételeztük, hogy ezen szándékától elállt.

Ennek tükrében értetlenül állunk a fenti híresztelések előtt, és feltétlenül szükségesnek tartjuk azok valóságalapjának tisztázását, soron kívüli írásos tájékoztatást kértünk.

Letölthető dokumentumok:

vjv +csatolm..pdf