Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Munkaszerződés-módosítás a Startnál is: konzultációt kezdeményezett szakszervezetünk!


Addig is kérjük személypénztáros és ügyfélszolgálatos tagjainkat, hogy NE ÍRJÁK alá a munkáltató által kiadott munkaszerződés módosítást!

Tagtársaink tájékoztatása alapján a MÁV-Start a Budapesti TSZVI-nél sok pénztárosi és személyes ügyfélszolgálati munkakörben dolgozó kollégát keresett meg munkaszerződés-módosítási ajánlattal.
A módosítás lényege, hogy a munkavégzési helyet, a foglalkoztathatóság területét a munkáltató lényegesen bővíteni kívánja - anélkül, hogy ennek indokairól, hátteréről az érintett kollégákat tájékoztatná.

Jelenleg Budapest TSZVI-nél a legtöbb személypénztáros munkaszerződésében a Telephely van feltüntetve (pl: Keleti, Hatvan, stb.) A most "kínált" munkaszerződés-módosításban viszont megyéket határoztak meg, sőt Budapest területét. Ezáltal például a Déli pályaudvaron dolgozók esetében Budapest és Pest megye szerepel a módosító javaslatban, a Hatvan állomáson dolgozóknak pedig négy megye: Heves, Nógrád, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megye. 

Ez olyan lehetőséget is jelenthetne a munkáltatónak, hogy egy jelenleg Hatvan állomáson lévő pénztárost - ha aláírja a munkaszerződés módosítást - vezényelhetne akár Vácra, de Ceglédre is (hiszen Pest megye területe), sőt Szolnokra is. Vagy a jelenleg Déli pályaudvaron lévő személypénztárost akár Keleti vagy Nyugati pályaudvarra, Ferihegyre, Zuglóba, de még Vácra vagy Ceglédre is. 

Mint konzultációt kezdeményező levelünkben dr. Gönczi Tamás, a VDSzSz Szolidaritás Startos társasági vezető ügyvivője írta, amellett, hogy a felkínált módosítások a munkavégzési hely vonatkozásában a jelenlegi foglalkoztatási helyzettől és feltételektől radikálisan eltérnek, sokszor életszerűtlenül tágan kívánják rögzíteni a munkavégzés területét: teljesen figyelmen kívül hagyják a munkavállalók egyéni és családi körülményeit, a közlekedési kapcsolatok hiányát és ezzel együtt a bejárás lehetetlenségét.